ΤΟΥΡΤΑ ΔΙΩΡΟΦΗ SUPERDAD

Ο Superman (ελληνικά: Σούπερμαν, παλαιότερα Υπεράνθρωπος) είναι φανταστικός χαρακτήρας, υπερήρωας βιβλίων κόμικς της DC Comics (πρώην National Comics). Δημιουργήθηκε από τους Τζο Σούστερ (Joe Shuster) και Τζέρι Σίγκελ (Jerry Siegel), μαθητές λυκείου που ζούσαν στο Κλίβελαντ, στο Οχάιο των ΗΠΑ το 1933.

Η πρώτη εμφάνιση του Superman έγινε στο τεύχος #1 του περιοδικού Action Comics το 1938 και θεωρείται ο πρώτος υπερήρωας που υπήρξε. Η επιτυχία του ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που ανάγκασε την DC Comics να κυκλοφορήσει σύντομα και δεύτερη σειρά με τον ήρωα, με τίτλο Superman. Επίσης, η επιτυχία του οδήγησε στη δημιουργία και άλλων υπερηρώων από διάφορες εταιρείες και ξεκίνησε την λεγόμενη “Χρυσή Εποχή” των κόμικ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, το Action Comics πούλησε περίπου 31,000 αντίτυπα, πράγμα που δείχνει ότι τα κόμιξ του Superman έχουν χαμηλή αναγνωσιμότητα.

Ο Superman έχει εμφανιστεί πολλές φορές στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τα βιντεοπαιχνίδια και άλλα μέσα.

Σύμφωνα με την ιστορία του Superman, ο ήρωας γεννήθηκε στον πλανήτη Krypton, με το όνομα Καλ-Ελ. Όταν ήταν ακόμη βρέφος, εστάλη στην Γη από τον επιστήμονα πατέρα του, Τζορ-Ελ, λίγο πριν την καταστροφή του πλανήτη Krypton. Με την άφιξη του στην Γη, τον βρήκε και τον υιοθέτησε ένα ζευγάρι από το Κάνσας, με τους οποίους και μεγάλωσε, παίρνοντας το όνομα Κλαρκ Κέντ.Τα ονόματα των γήινων γονέων του Clark Kent ήταν τα Jonathan Kent και Martha Kent. Πολύ νωρίς άρχισε να ανακαλύπτει τις υπερφυσικές δυνάμεις του και όταν ενηλικιώθηκε αποφάσισε να τις χρησιμοποιεί για το κοινό καλό. Ο Superman ζει σε μία φανταστική πόλη των ΗΠΑ, με το όνομα Μητρόπολη/Μetropolis . Στην κανονική του ζωή ως Κλαρκ Κέντ, εργάζεται σαν δημοσιογράφος στην τοπική εφημερίδα Ημερήσιος Πλανήτης, κρύβοντας τις υπερδυνάμεις τουΟ μεγαλύτερος εχθρός του Superman είναι ο μεγιστάνας και εγκληματίας Λεξ Λούθορ, ένας πανέξυπνος και ιδιοφυής επιχειρηματίας, βιομήχανος και φιλάνθρωπος.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

(Επιμέλεια-Εκτέλεση : Pastry Chef Ρένα Κώστογλου)

Φωτογραφίες : Ρένα Κώστογλου

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON