ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Η Νέα Ορλεάνη εκτός από γενέτειρα της τζαζ με τη χαρακτηριστική αποικιακή αρχιτεκτονική στις όχθες του Μισσισσιπή, έχει και μια μακρά καρναβαλική παράδοση. Στις 12 Φεβρουαρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις του Καρναβαλιού κορυφώνονται την ημέρα που είναι γνωστή ως Mardi Gras!

Η Mardi Gras είναι σαν έννοια τουλάχιστον ότι πιο κοντά υπάρχει στη δική μας Τσικνοπέμπτη, αλλά οι ξέφρενες καρναβαλικές γιορτές που την υποδέχονται στη Νέα Ορλεάνη δεν έχουν ταίρι!

Η γιορτή του Mardi Gras ήρθε στη Λουιζιάνα από τους Γάλλους αποίκους. Η πρώτη ημερομηνία έναρξης των εορτασμών στη Νέα Ορλεάνη είναι άγνωστη αλλά σύμφωνα με ιστορικές αναφορές το 1743 το έθιμο της αποκριάς είχε ήδη καθιερωθεί.

Οι χριστιανική πίστη των Γάλλων αποίκων σε συνδυασμό με τις πολύχρωμες παραδόσεις των σκλάβων από την Αφρική, κατέληξαν στη δημιουργία ενός μοναδικού μείγματος καρναβαλιού με παγανιστικές αναφορές, με πολύχρωμες μάσκες, παρελάσεις και παράξενες μεταμφιέσεις από γοργόνες και σάτυρους, σύμβολα βουντού, μέχρι φορεσιές της φυλής των Ζουλού και Ινδιάνων με φτερά!

Το 1857, η Mardi Gras ανακηρύχτηκε στη νόμιμη αργία του κράτους. Από τότε μέχρι σήμερα, πόλεμος, οικονομικές, πολιτικές, και μερικές φορές καιρικές συνθήκες οδήγησαν στην ακύρωση μέρους ή όλων των μεγάλων παρελάσεων, ειδικά κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου, του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά η Νέα Ορλεάνη δεν σταμάτησε ποτέ να γιορτάζει το Καρναβάλι ακόμα και όταν χτυπήθηκε από τον τυφώνα Κατρίνα.

Πιστή στις παραδόσεις των Κρεολών, όπως χαρακτηριστικά έχουν ονομαστεί οι μιγάδες κάτοικοί της, η Νέα Ορλεάνη έχει ήδη μπει σε τροχιά Καρναβαλιού με πολυάριθμες φιέστες, παρελάσεις μασκαράδων στους δρόμους. Το αποκορύφωμα με τον Βασιλιά Καρνάβαλο και τις παρελάσεις των Ινδιάνων να συναντιούνται στο κέντρο της πόλης είναι στις 12 Φεβρουαρίου.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΤΕΣ

 

Συνταγή εδώ : https://koykoycook.gr/?p=8875

Θα χρειαστείτε άλλο ένα παντεσπάνι ( είτε βανίλια είτε σοκολάτα) .

Κόψτε το στα δύο-ισιώστε το από κάτω και  κολλήστε το με λιωμένη κουβερτούρα.

Αλείψτε το με την κουβερτούρα και εξωτερικά και καλύψτε το με μώβ ζαχαρόπαστα .. 

Θα είναι το πίσω μέρος της τούρτας σας …Αλείψτε την ζαχαρόπαστα με λίγο νεράκι και

ρίξτε πάνω χρυσό κομφετί… Γράψτε  με μώβ ζαχαρόπαστα ότι θέλετε.

Κολλήστε το με λίγη λιωμένη κουβερτούρα(στο κάτω μέρος) στο πίσω μέρος από τις 

Τούρτες σας.

 

ΤΕΛΙΚΟ  ΣΤΑΔΙΟ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

6 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής βανίλια

6 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος Arla 35% λιπαρά 

1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη 

4 βανίλιες

μώβ χρώμα ζαχαροπλαστικής

μώβ μικρές βρώσιμες πέρλες 

χρυσό βρώσιμο κομφετί 

modelling ζαχαρόπαστα (λευκή)

χρυσό βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής 

Βρώσιμη κόλλα για να κολλήσετε διακοσμητικές λεπτομέρειες πάνω στις μάσκες 

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τα Γκαρνί στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη,

τις βανίλιες και στο τέλος το χρώμα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.

 

Καλύψτε τις τούρτες με ένα λεπτό χρώμα κρέμας. Με κατσαρό κορνέ κάντε 

την διακόσμηση γύρω γύρω .. Πασπαλίστε την επιφάνεια τους με τις μικρές μώβ πέρλες ..

Ρίξτε από πάνω λίγο χρυσό κομφετί ..

Φτιάξτε τις μάσκες σας .. Αφήστε τες να στεγνώσουν καλά .. Βάψτε τες με το χρυσό χρώμα..

Φτιάξτε κάποια ανάγλυφα διακοσμητικά, κολλήστε τα πάνω στις μάσκες και βάψτε τα χρυσά.

Βάλτε τις μάσκες πάνω στις τούρτες σας προσεκτικά αφού έχουν στεγνώσει και σκληρύνει εντελώς .

 

Χαρούμενες Αποκριές !!!

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON