ΤΟΥΡΤΑ ΕΠΕΤΕΙΟΥ (ELEGANT CAKE)

Μια επέτειος (από τα λατινικά anniversarius, η σημασία να επιστρέψει ετήσια) είναι μια ημέρα που τιμά την μνήμη και/ή γιορτάζει ένα γεγονός που εμφανίστηκε την ίδια ημέρα του έτους κάποιος χρόνος στο παρελθόν. Η λέξη χρησιμοποιήθηκε αρχικά στο commemmorate τους Αγίους. Η λέξη χρησιμοποιείται συχνά πιό γενικά για τα διαφορετικά χρονικά διαστήματα (ε.γ. μια “επέτειος ενός μήνα”).

  • Γενέθλια είναι ο πιο κοινός τύπος επετείου, όπου η ημερομηνία γέννησης ενός προσώπου τιμάται. Ο πραγματικός εορτασμός κινείται μερικές φορές για πρακτικούς λόγους, όπως στην περίπτωση επίσημα γενέθλια, Αυτό συμβαίνει με το βρετανικό μονάρχη, ποια γενέθλια γιορτάζονται πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου, όταν ο καιρός είναι πιθανό να είναι καλός για Συγκέντρωση του χρώματος.
  • Γαμήλιες επέτειοι επίσης συχνά γιορτάζεται την ίδια ημέρα του έτους καθώς ο γάμος εμφανίστηκε.

Η λατινική λέξη natalis κύβων (κυριολεκτικά ημέρα γέννησης) έχει γίνει ένας κοινός όρος, υιοθετημένος σε όλες τις γλώσσες, ειδικά στους διανοητικούς και θεσμικούς κύκλους, για την επέτειο της ίδρυσης (“νομική ή νομική γέννηση”) ενός οργάνου, όπως Alma mater (κολέγιο ή άλλο σχολείο). Ακόμη και στην αρχαία Ρώμη, ξέρουμε για  natalis Aquilae (“γενέθλια του αετού”, επέτειος της επίσημης ίδρυσης μιας λεγεώνας).

Οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τις εθνικές επετείους, παραδείγματος χάριν Ηνωμένες Πολιτείες εκατονταετείς. Αυτοί μπορούν να είναι η ημερομηνία ανεξαρτησία από το έθνος ή την υιοθέτηση ενός νέου σύνταγμα ή μορφή κυβέρνησης.

Οι επέτειοι των εθνών δίνονται συνήθως από τον αριθμό ετών παρήλθαν μέσα Λατινικά.

-25 έτη είναι  το Ασημένιο ιωβηλαίο ή ασημένια γαμήλια επέτειος

-50 έτη είναι το Χρυσό ιωβηλαίο

-60 έτη είναι το  Ιωβηλαίο διαμαντιών

-70 έτη είναι  το  Ιωβηλαίο λευκόχρυσου.

 

http://wikipedia.qwika.com/en2el/Anniversary

 

Η σημερινή τούρτα μας φτιάχτηκε για ένα ζευγάρι φίλων που πριν από λίγες μέρες γιόρτασαν τα 54 χρόνια γάμου μαζί …

Τούς ευχόμαστε ευτυχία , υγεία και μακροημέρευση…

 

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

1604201315527

(Για στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 cm)

3 μεγάλα αυγά

120 γρ ζάχαρη

70 γρ αλεύρι

60 γρ κακάο

2 βανιλέτες

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.

Βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι και το κακάο.

Προσθέτουμε μέσα στο μίξερ το μείγμα των αλεύρων κουταλιά-κουταλιά

και στο τέλος  το μπαίκιν πάουντερ  .

1504201315350

Βουτυρώνουμε ένα σκεύος διαμέτρου 18 cm και το στρώνουμε με χαρτί
ψησίματος που το βουτυρώνουμε και αυτό.
Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 170 C.

1604201315501

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα 3.

Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα ..

Ετσι θα κοπεί καλύτερα.

Διαλύστε μέσα σε μισό φλυτζάνι ζεστό νερό 2 κουταλιές σοκολάτα σκόνη της Catboury

και βρέξτε με αυτό το υγρό το παντεσπάνι σας εκτός από το τελευταίο.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1704201315548

2 φάκελοι Γκαρνί γιώτης

1,1/2 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι εσάνς καρύδας

10 κουταλιές σούπας τριμμένο ινδοκάρυδο

Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ  και στο τέλος προσθέστε το ινδοκάρυδο ..

Βρέξτε  την πρώτη βάση από το παντεσπάνι και στρώστε το 1/2  από την γέμιση ..

1604201315504

Συνεχίστε με την δεύτερη στρώση ..

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

1604201315524

άσπρη ζαχαρόπαστα της Wilton

μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής της Wilton

rose rosado χρώμα ζαχαροπλαστικής της Wilton

2 κουταλιές της σούπας μαλακό βιτάμ

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

1 βανίλια 

Χτυπήστε με σύρμα το βιτάμ, την βανίλια και την άχνη σε ένα μπώλ η χτυπήστε τα στο μίξερ.

Αλείψτε με την κρέμα βουτύρου την τούρτα σας.

Ανοίξτε σε φύλλο πάνω σε πάγκο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη την λευκή

ζαχαρόπαστα και στρώστε την προσεκτικά πάνω στην τούρτα ..

Κόψτε προσεκτικά τα περισσεύματα ..

Χρωματίστε λίγη λευκή ζαχαρόπαστα με to rose χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Πλάστε  να ενσωματωθεί , ανοίξτε με τον πλάστη και κόψτε μια φαρδιά κορδέλα για το την περίμετρο της τούρτας ..

Κόψτε με κουπάτ 4-5 φιογκάκια και βάλτε τα στην τούρτα σας πάνω από την φούξια κορδέλα .

Κολλήστε με βουτυρόκρεμα..

1604201315512

Κόψτε μαύρα λουλούδια και λευκά με κουπάτ(τα μαύρα σε πιο μεγάλο μέγεθος) και κολλήστε τα λευκά πάνω στα μαύρα .

1704201315542

Στολίστε περιμετρικά την τούρτα σας ..

1704201315568

 

1704201315553

 

1704201315574

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Ka Ειρήνη Π.)
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Comments
  1. Καλησπέρα! υπέροχη τούρτα μα ακόμα πιο καλή είναι η περιγραφή….πιστεύω πως είστε τόσο αναλυτική στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε που μάλλον θα την προσπαθήσω και εγώ….το μόνο που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι που βρίσκω αυτό το κουπ πατ….πως ακριβώς το ζητάω?
    σας ευχαριστώ εκ των προτέρων…

    1. το ζητας πχ .. θελω κουπατ λουλουδι η θελω κουπατ φιογκακι

    2. το βρισκεις σε καταστηματα που πουλανε ειδη και εργαλεια ζαχαροπλαστικης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON