ΜΠΡΙΑΜ

Την έμπνευση σήμερα να δημοσιεύσω αυτή την συνταγή  μου την
έδωσε η φίλη μου η Έλενα όταν μου είπε ότι το έφτιαξε στον άνδρα της και εκείνος
έφαγε μια ολόκληρη κατσαρόλα.
Το μπριάμ γίνεται και στον φούρνο και στην κατσαρόλα .
Υπάρχει παρόμοιο πιάτο με λαχανικά και στην γαλλική κουζίνα και έγινε
ευρύτερα γνωστό με την ταινία της Disney <Ratatouille>.
Το ρατατούιγ περιέχει ντομάτες , σκόρδο, κρεμμύδια, κολοκύθια, μελιτζάνες ,
πιπεριές, μαντζουράνα η βασιλικό , δάφνη η θυμάρι.

 

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ (4-5 ΜΕΓΑΛΕΣ  ΜΕΡΙΔΕΣ)

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες

6-7 μανιτάρια φρέσκα η μια μικρή κονσέρβα κομμένα σε φέτες

μισό φλιτζάνι τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο

4 μικρές πατάτες κομμένες σε κύβους

3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους 

2 μελιτζάνες κομμένες κομμάτια 

1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά κατεψυγμένο

3 φρέσκιες αγκινάρες καθαρισμένες 

μισό ποτήρι κρασί γλυκό η ημίγλυκο

1 κουτί ντοματάκια περασμένα στο μούλτι

1 κουταλιά τοματοπελτέ

αλάτι και μαύρο πιπέρι

1 κύβο λαχανικών 

Ελαιόλαδο

Βάζουμε σε μεγάλη ανοικτή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί .

Ρίχνουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά το σκόρδο και τα μανιτάρια , αλάτι και πιπέρι .

Συνεχίζουμε με τις πατάτες ,τα κολοκυθάκια , τις μελιτζάνες,τις αγκινάρες

και στο τέλος τον αρακά .

Τα φέρνουμε μερικές βόλτες στην κατσαρόλα να σωταριστούν και αυτά .

 

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ .

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον τοματοπελτέ και τον μαιντανό.

Χαμηλώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγάκι μας να πιει τα ζουμιά του και να μελώσει.

Αν θέλουμε μπορούμε όπως είναι να το αδειάσουμε σε ταψάκι και να αποτελειώσουμε

το ψήσιμο στον φούρνο η αν η κατσαρόλα μας είναι μεταλλική να το βάλουμε με

την κατσαρόλα στον φούρνο .

Αν το κάνουμε κατευθείαν στον φούρνο, μπορούν όλα τα υλικά να μπούν μαζί στο ταψί

 χωρίς σοτάρισμα.

2604201529140 (2)

2604201529138 (2)

 Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε πράσα , φινόκιο και ψιλοκομμένο σέλινο…

2604201529144 (2)

2604201529145 (2)

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 (Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON