Πράσινα φασολάκια ή φασολάδα;
<<Παρατηρήσαμε ότι τα πράσινα φασολάκια είναι 3-4 φορές πλουσιότερα σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά σε σύγκριση με τα ξερά φασόλια», τονίζει ο καθηγητής κ. Kουρέτας απο τοTμήμα Bιοχημείας και Bιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας>>. Πού οφείλεται αυτή η διαφορά; Στο ότι το πράσινο περίβλημα των φασολιών αποτελεί μια σημαντική «αποθήκη» πολύτιμων ουσιών που θα βοηθήσουν στην αναπαραγωγή του είδους.<<Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας έως σήμερα, το πράσινο φασόλι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά, το ποσοστό της οποίας διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή,εξηγεί ο κ. Kουρέτας>>.
Πηγή :http://www.vita.gr/html/ent/598/ent.1598.asp
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό μοσχαράκι(κυλότο)
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ντοματάκια
1 ποτήρι γλυκό κρασί σαμιώτικο
αλάτι – πιπέρι
1 συσκ. πράσινα κατεψυγ.φασολάκια
3-4 κόκκους μπαχάρι
Ελαιόλαδο
Σωτάρουμε το κρέας στο λάδι να θωρακίσει τα υγρά του..
Ρίχνουμε το πιπέρι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα να σωταριστούν.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.
Περνάμε τα ντοματάκια από το μούλτι.Τα ρίχνουμε στο μοσχαράκι μας.
Συμπληρώνουμε νερό και προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχάρια.
Αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει καλά.
Αν θέλουμε το βράζουμε στην χύτρα .
10-15 λεπτά πριν το κρέας γίνει ρίχνουμε τα φασολάκια.
Τα αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν…Σερβίρουμε μαζί με το κρέας!!
Καλή όρεξη!!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
I am forever indebted to you for this inofamrtion.
thank you
Your fasolakia recipe looks awesome. Now I’m hungry just after I saw these pictures.
ΤΗΑΝΚ ΥΟU