ΤΟΥΡΤΑ RED VELVET ΜΕ ΒΡΩΣΙΜΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Βρώσιμα λουλούδια – η νέα τάση

Μπορεί να είναι trendy, αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο. Για αιώνες, οι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν λαμπρύνει τις συνταγές τους προσθέτοντας λουλούδια. Στη ρωμαϊκή εποχή, για παράδειγμα, τα τριαντάφυλλα χρησιμοποιούνταν για το μαγείρεμα και τον αρωματισμό των τροφίμων. Ροδόνερο τοποθετούνταν επίσης σε βρύσες και λουτρά για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να φρεσκάρουν.

Τα λουλούδια απολαμβάνουν τις αισθήσεις μας με τόσους πολλούς τρόπους – όραση, όσφρηση, αφή – δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένα λουλούδια μπορούν να απολαύσουν και τους γευστικούς μας κάλυκες.

Παλαιότερα χρησιμοποιούνταν κατά κόρον σε μαγαζιά με αστέρια Michelin αλλά πλέον – ίσως και με την επιρροή τόσων ετών στην προβολή του MasterChef – έχει επεκταθεί και σε μαγαζιά της «μεσαίας» κατηγορίας τόσο στη διακόσμηση των φαγητών που ετοιμάζουν όσο και των γλυκών τα οποία μπορούν να διακοσμήσουν δίνοντας ένα πολύχρωμο τόνο και ένα τόνο φρεσκάδας στις δημιουργίες τους.

Ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί εύκολα πλέον βρώσιμα λουλούδια ώστε να διακοσμήσει τις δικές του δημιουργίες από ένα επίσημο δείπνο που θα ετοιμάσει στο σπίτι για τους καλεσμένους του και να εντυπωσιάσει, μια καλοκαιρινή τούρτα γενεθλίων ακόμη όμως και γαμήλια τούρτα για την πιο λαμπερή ημέρα της ζωής σας.

Η χρήση βρώσιμων λουλουδιών και χρωματιστών σκόνες δεν περιορίζεται μόνο στα cocktails ή στις τούρτες. Πλέον, βρίσκουν εφαρμογή και σε άλλες δημιουργίες, όπως σαλάτες, γλυκά, και ακόμη και σε παραδοσιακά πιάτα, δίνοντας τους μια ιδιαίτερη αισθητική και γευστική πινελιά.

 Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες στο www.koykoycook.gr .Αποφασίσαμε λοιπόν να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε και να διακοσμήσετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση. Κάποιες τούρτες είναι για αρχάριους  και άλλες για προχωρημένους και επαγγελματίες.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist Decorator  Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON