ΤΟΥΡΤΑ 40

Ποιος μίλησε αρνητικά για την υπέροχη ηλικία των 40 ετών; Από τα 40 ξεκινάει μία δεύτερη νιότη αναφέρουν τώρα οι επιστήμονες, αρκεί να προσέξουμε μερικές λεπτομέρειες και να ακολουθήσουμε έξυπνα τρικ που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την φρεσκάδα και την καλή μας υγεία. 

Κινηθείτε: Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας είναι ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για σχεδόν όλες τις ασθένειες.Σύμφωνα με τη μελέτη Framingham Heart Study, οι γυναίκες που είναι ιδιαίτερα δραστήριες απολαμβάνουν τρεισήμισι χρόνια περισσότερης ζωής. Η τακτική μετριοπαθής άσκηση βοηθά στην προστασία ενάντια σε καρκίνο, διαβήτη, οστεοπόρωση, αρθρίτιδα, ατυχήματα, κατάθλιψη, άγχος, νόσο Αlzheimer και μολύνσεις.

Υιοθετείστε τη μεσογειακή διατροφή: Ελαχιστοποιεί την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε trans-λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά ζωικής προέλευσης και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Όλα τα παραπάνω σχετίζονται με χρόνιες ασθένειες, όπως παχυσαρκία και καρδιοπάθειες.Προσέξτε τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ): Ένας ΔΜΣ μεταξύ 18,5 και 24,9 θεωρείται φυσιολογικό βάρος. Αν ξεπεράσετε το 25, είστε υπέρβαρος και οτιδήποτε πάνω από 30 δείχνει παχυσαρκία.

Κοιμηθείτε καλά: Πολλές μελέτες επισημαίνουν πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε πληθώρα προβλημάτων υγείας, από απλά (μεγαλύτερη πιθανότητα κρυολογήματος και αύξηση βάρους), μέχρι πιο σοβαρά (μεγαλύτερος κίνδυνος υψηλής πίεσης, καρδιοπαθειών και διαβήτη).

Πείτε όχι στο άγχος: Λόγω άγχους, ο εγκέφαλος πυροδοτεί έναν καταρράκτη χημικών και ορμονών που εντείνουν τον καρδιακό παλμό, επιταχύνουν την αναπνοή, αυξάνουν την αρτηριακή πίεση. Το αίμα γίνεται πιο «κολλώδες» με μεγαλύτερη πιθανότητα να δημιουργηθούν θρόμβοι, ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα απελευθερώνει φλεγμονώδεις ενώσεις.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες στο www.koykoycook.gr .Αποφασίσαμε λοιπόν να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση. Κάποιες τούρτες είναι για αρχάριους  και άλλες για προχωρημένους και επαγγελματίες.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist Decorator  Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON