ΤΟΥΡΤΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΑΜΟΥ

Κάθε χρόνος που περνάει, από την ημέρα του γάμου σας, συμβολίζει κάτι. Ειδικά τα πρώτα χρόνια, που είναι και τα πιο «εύθραυστα» για να διαταραχθεί η ισορροπία ενός γάμου, οι ονομασίες των επετείων είναι παραπάνω από αντιπροσωπευτικές.

Η πρώτη κρίσιμη περίοδος, είναι αυτή της 7ης επετείου, που ονομάζεται «χαλκός». Ακολουθεί η 15η, που ονομάζεται «γυαλί». Μέσα από το πέρασμα όλων αυτών των ετών και των δυσκολιών, το ζευγάρι έχει μάθει να εκτιμά και να αγαπά ο ένας τον άλλο και έχουν οικοδομήσει μία ευτυχισμένη ζωή μαζί.

25 χρόνια γάμου! 25 χρόνια εμπειρίας, σοφίας και υπομονής. Αυτή η επέτειος ονομάζεται και ασημένια. Είθισται την ημέρα αυτή το ζευγάρι να ανταλλάσει δώρα από ασήμι ενώ ένα μπουκέτο ίριδες είναι η ιδανική επιλογή.

30 χρόνια γάμου !! Συνηθίζεται ο άντρας να παίρνει ένα μαργαριταρένιο κολιέ στην σύζυγό του, με 30 μαργαριτάρια. Ένα για τον κάθε χρόνο της κοινής τους πορείας. Έτσι, την ευχαριστεί για την αγάπη και την φροντίδα που του παρέχει όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν είναι όλα τα ζευγάρια τυχερά ώστε να καταφέρουν να γιορτάσουν την 40η επέτειο από τον γάμο τους, οπότε πρόκειται για ένα πραγματικό επίτευγμα. Όπως λέει και το όνομα της επετείου, το πιο συνηθισμένο δώρο είναι το ρουμπίνι.
Η κόκκινη πέτρα είναι αντοχής σε οποιαδήποτε επεξεργασία, οπότε και ο γάμος παραλληλίζεται μαζί της ως προς τα ισχυρά και σταθερά θεμέλια που έχει. Δαχτυλίδι, σκουλαρίκια ή κολιέ, σίγουρα το κόκκινο χρώμα που έχει το ρουμπίνι, θα εντυπωσιάσει.

Χρυσή επέτειος !!50 χρόνια ενός μακρύ και επιτυχημένου γάμου. Το ζευγάρι παρέμεινε ενωμένο, παρόλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν μέσα στο πέρασμα πέντε δεκαετιών. Εκείνη την μέρα, προσφέρεται ένα μπουκέτο κίτρινα τριαντάφυλλα μαζί με ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Αδαμάντινη Επέτειος !!.Πρόκειται για τα πιο τυχερά αλλά και αγαπημένα ζευγάρια, που κατάφεραν να γιορτάσουν 60 χρόνια έγγαμου βίου. Αποτελούν πραγματικό παράδειγμα αγάπης και πίστης. Δικαίως τα 60 χρόνια ισοδυναμούν με την μοναδικότητα που έχει το διαμάντι. Εκείνη η μέρα γιορτάζεται με λευκά τριαντάφυλλα και το πιο σωστό δώρο είναι ένα διαμαντένιο κόσμημα.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες στο www.koykoycook.gr .Αποφασίσαμε λοιπόν να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση. Κάποιες τούρτες είναι για αρχάριους της Ζαχαρόπαστας και άλλες για προχωρημένους και επαγγελματίες.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist  Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON