ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΡΜΠΙ ΔΙΩΡΟΦΗ

Με πωλήσεις που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο τεμάχια, η Barbie δικαίως θεωρείται η πιο δημοφιλής κούκλα στον κόσμο. Αν και στην αγορά πρωτοκυκλοφόρησε από την αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών Mattel το 1959,  η ιστορία της ξεκινάει λίγα χρόνια νωρίτερα.

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’50, όταν η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Ρουθ Χάντλερ παρατήρησε ότι η κόρη της, Μπάρμπαρα, έπαιζε με χάρτινες κούκλες, που έμοιαζαν με ενήλικες γυναίκες. Αυτό της κίνησε την περιέργεια, γιατί μέχρι τότε οι κούκλες είχαν αποκλειστικά μορφές μωρών.

Λίγο καιρό πριν, σε ένα ταξίδι της στη Γερμανία, συγκεκριμένο το 1956, η Ρουθ είχε δει στο εμπόριο μία ενήλικη κούκλα, την Μπιλντ Λίλι (Bild Lilli), που βασιζόταν σ’ έναν δημοφιλή χαρακτήρα κόμικς, τον οποίο είχε σχεδιάσει ο Ράινχαρντ Μπόιτιν για τη μεγάλης κυκλοφορίας λαϊκή εφημερίδα Μπιλντ (Bild). Η Λίλι ήταν call girl της εποχής, που έβρισκε πάντα πλούσιους μνηστήρες για να εξασφαλίζει τα προς το ζην της και είχε τεράστια επιτυχία στη χώρας της. Αυτή τη σκοτεινή σελίδα της ιστορίας της, ωστόσο, φαίνεται πως δεν την γνώριζε η Χάντλερ.

Φυσικά, η Barbie έχει το δικό της βιογραφικό. Το πλήρες όνομά της είναι Μπάρμπαρα Μίλισεντ Ρόμπερτς. Οι γονείς της είναι ο Τζορτζ και η Μάργκαρετ Ρόμπερτς και κατάγεται από την πόλη Γουίλοους του Γουινσκόνσιν. Είναι απόφοιτος Λυκείου κι έχει μία χαλαρή ερωτική σχέση με τον νεαρό Κεν Κάρσον, που εμφανίστηκε ως κούκλα το 1961. Το μικρό του όνομα είναι δανεισμένο από τον γιο της οικογένειας Χάντλερ. Η Barbie είναι αρκετά ευκατάστατη, φιλόζωη -έχει περίπου 40 ζώα (κατοικίδια και μη)- και διαθέτει μία σειρά από ακριβά αυτοκίνητα, όμως πιλοτάρει εξίσου άνετα αεροπλάνο και διαστημόπλοιο.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες στο www.koykoycook.gr .Αποφασίσαμε λοιπόν να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση. Κάποιες τούρτες είναι για αρχάριους της Ζαχαρόπαστας και άλλες για προχωρημένους και επαγγελματίες.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist  Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON