ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ LEGO 2

Τα αγαπημένα μας LEGO τουβλάκια που παίζαμε μαζί τους για ατελείωτες ώρες όταν ήμασταν παιδιά και τώρα τα χαρίζουμε απλόχερα στα δικά μας, έχουν… «διανύσει» πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στο παιδικό δωμάτιο. Προέρχονται από την Δανία και το όνομά τους δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Η ονομασία τους προέρχεται από τις λέξεις “leg godt” που μεταφράζονται ως «παίξε καλά». Το καλό παιχνίδι αποτέλεσε και το όρμα του ιδρυτή τους, του Ole Kirk Kristiansen, που δημιούργησε την LEGO Group το 1932, και φέτος κλείνει τα 90 χρόνια.

Μετά τα τουβλάκια, η LEGO πήγε ένα βήμα πιο πέρα, δημιουργώντας την LEGOLAND, το πρώτο πάρκο στην Δανία το 1968. Από τότε έχουν ανοίξει συνολικά  10 πάρκα, 4 στην Ευρώπη, 3 στις ΗΠΑ και 3 στην Ασία.

Και δεν έκανε μόνο αυτό. Η LEGO επεκτάθηκε τόσο στον κόσμο του κινηματογράφου όσο και στα video games. Το  Fun to Build ήταν το πρώτο video game της LEGO και κυκλοφόρησε το 1995 ενώ το 2005 ήρθε η μεγάλη επιτυχία με το LEGO Star Wars.

Αντίστοιχα το πρώτο βήμα στο σινεμά έγινε το 2014 με την δημοφιλή ταινία The Lego Movie και μέχρι το 2019 είχαν κυκλοφορήσει ακόμα τρεις.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες στο www.koykoycook.gr .Αποφασίσαμε λοιπόν να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση. Κάποιες τούρτες είναι για αρχάριους της Ζαχαρόπαστας και άλλες για προχωρημένους και επαγγελματίες.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist  Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON