ΤΟΥΡΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙ ΜΙΝΙ ΚΟΥΠΕΡ

Σαν σήμερα, 2 Οκτωβρίου, έφυγε από τη ζωή ο ελληνικής καταγωγής Αλέξανδρος Ισιγώνης, ο οποίος έμεινε στην παγκόσμια ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας για την έμπνευση και την σχεδίαση ενός από του πιο φινετσάτου Ι.Χ. οχήματος, του Mini Cooper.  

Ο Alex, όπως ήταν το όνομά του στα αγγλικά, γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1906. Ο πατέρας του ήταν από την Πάρο, ενώ η μητέρα του από τη Γερμανία.  

Κατά τη διάρκεια της μικρασιατικής καταστροφές, επιβιβάστηκε σε ένα πολεμικό πλοίο της Αγγλίας και μέσω της Μάλτας κατέληξε στο Λονδίνο, χάρη και στη διπλή υπηκοότητα του πατέρα του. Σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Μπάτερσι και κατά τη διάρκεια των σπουδών του αρίστευσε πολλάκις στο σχέδιο. 

Όταν αποφοίτησε έπιασε δουλειά στην ακμάζουσα -για εκείνη την περίοδο- αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου.  Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εργάστηκε για τη Morris Motor Company, πρωταγωνιστώντας στην κατασκευή ενός μικρού και ευέλικτου αναγνωριστικού οχήματος. Ήταν η πρώτη του επιτυχία.

Το 1952, η Morris Motor συγχωνεύτηκε με την Austin Motor, δημιουργώντας την British Motor Corporation. Το 1956, εξαιτίας της κρίσης του Σουέζ και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, γεννήθηκε η ανάγκη για ένα μικρό και φθηνό τετραθέσιο αυτοκίνητο. Έτσι, τρία χρόνια αργότερα, ο Αλέξανδρος παρουσίασε το Morris Mini Minor ή αλλιώς το Mini Cooper. 

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες στο www.koykoycook.gr .Αποφασίσαμε λοιπόν να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση. Κάποιες τούρτες είναι για αρχάριους της Ζαχαρόπαστας και άλλες για προχωρημένους και επαγγελματίες.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(ΕπιμέλειαΕκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist  Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON