ΤΟΥΡΤΑ ΠΛΕΚΤΟ LOVE U MOM

Είναι ίσως η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο. Είναι η γυναίκα που μας έδωσε ζωή, η γυναίκα που μας έφερε στον κόσμο, η γυναίκα που μας μεγάλωσε.

Και αν και τη γιορτάζουμε πια παγκοσμίως, τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, ιστορικά η μητέρα γιορτάζει από τα αρχαία χρόνια.

Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα. Κάθε άνοιξη υπήρχε μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στη Θεά Γαία, μητέρα των θεών και των ανθρώπων. Στο πέρασμα των αιώνων η γιορτή αντικαταστάθηκε από την ημέρα που ήταν αφιερωμένη στην κόρη της Γαίας, τη Ρέα που ήταν σύζυγος του Κρόνου και μητέρα του Δία αλλά και όλων των Θεών στην αρχαία Ελλάδα.

Αλλά και στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία συναντάμε την γιορτή και πάλι άνοιξη, μόνο που τώρα η μάνα υμνείται μέσα από το πρόσωπο της θεάς Κυβέλης.

Στην σύγχρονη ιστορία η γιορτή της Μητέρας, καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες στο www.koykoycook.gr .Αποφασίσαμε λοιπόν να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση. Κάποιες τούρτες είναι για αρχάριους της Ζαχαρόπαστας και άλλες για προχωρημένους και επαγγελματίες .

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON