ΤΟΥΡΤΑ BABY SHOWER ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

Το baby shower, θα έλεγε κανείς πως είναι ένα πάρτι δώρων, στο οποίο γιορτάζεις την διαδικασία του τοκετού και την αναμενόμενη γέννηση του μωρού σου, καθώς και την μετατροπή σου στο νέο σου ρόλο, αυτόν της μητέρας!

Ενώ θεωρείται ένα κατά βάσιν ξενόφερτο «έθιμο», πρέπει να πούμε πως δεν είναι, καθώς στην αρχαία Ελλάδα, γιόρταζαν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, με μια κραυγή ακριβώς μετά το τέλος του τοκετού, για να υποδείξουν ότι “η ειρήνη είχε φτάσει”. 

Πέντε έως επτά ημέρες αργότερα, διοργάνωναν μια τελετή που ονομάζεται Αμφιδρόμια, για να δείξουν ότι το μωρό έχει ενσωματωθεί στο σπίτι.

Baby Shower πότε γίνεται;

Το τέλος του δεύτερου τριμήνου ή η αρχή του τρίτου, είναι η ιδανική στιγμή. Οπότε, διοργανώνεται συνήθως τον 7ο μήνα κύησης, πολλές φορές όμως και τον 9ο. 

Βέβαια, ο πιο δημοφιλής είναι ο 7ος, δηλαδή μεταξύ 25 και 28 εβδομάδων. Αυτοί οι μήνες θεωρούνται τυχεροί και επιπλέον, από τον 7ο και μετά θεωρείται ότι το μωρό είναι πλέον σε ασφαλή και σταθερή κατάσταση.

Ο σκοπός αυτού του ιδιαίτερου πάρτι, είναι τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να σε «λούσουν», με χρήσιμα δώρα για το μωράκι σου. Τα δώρα περιλαμβάνουν ρουχαλάκια, λευκά είδη, μπιμπερό, πιπίλες, πάνες, παιχνιδάκια, ακόμα και μικρές ηλεκτρικές συσκευές.

Γι΄αυτό πολλές μανούλες, δεν αγοράζουν τα απαραίτητα έως τότε, αφού πρόκειται τα περισσότερα από τα πλέον απαραίτητα να τα δωρίσουν οι συγγενείς και οι φίλοι καλεσμένοι. 

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες στο www.koykoycook.gr .Αποφασίσαμε λοιπόν να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση. Κάποιες τούρτες είναι για αρχάριους της Ζαχαρόπαστας και άλλες για προχωρημένους και επαγγελματίες .

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON