ΤΟΥΡΤΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

Οι 10 βασικοί κανόνες για το γράψιμο!!

  1. Διάβαζε. Κανείς δεν μπόρεσε να γράψει χωρίς να έχει το διάβασμα πρώτη του προτεραιότητα. Κάθε σελίδα που γράφουμε πρέπει να έχει πολλαπλάσιες σελίδες που έχουμε διαβάσει.
  2. Γράφε. Κανείς δεν γεννήθηκε καλός γραφιάς. Το γράψιμο οξύνεται με την πρακτική εξάσκηση και μόνο. Και, επιπλέον: τα βιβλία δεν γράφονται μόνα τους. Γράφε.
  3. Τελείωσέ το. Δεν γινόμαστε συγγραφείς απλώς γράφοντας. Γινόμαστε συγγραφείς όταν τελειώνουμε το βιβλίο μας. Η λέξη ΤΕΛΟΣ είναι η πιο σημαντική στο βιβλίο μας.
  4. Επιμελήσου το. Όχι όσο γράφεις το βιβλίο σου, αλλά μετά, όταν το τελειώσεις. Το σωστό γράψιμο γίνεται όταν δεν γράφουμε: όταν έχουμε τελειώσει το καθαυτό γράψιμο. Είναι δύσκολο, ναι. Αλλά αναγκαίο.
  5. Ξεκίνα από το τέλος. Δεν γράφουμε στην τύχη. Ποτέ. Ξέρε από πριν τι θα γίνει και πώς θα φτάσουν οι ήρωές σου εκεί. Έχε καλό, πλήρες και λεπτομερειακό σχεδιάγραμμα.
  6. Να γράφεις για όσα ξέρεις. Ισχύει και για όταν γράφουμε Φαντασία. Αν δεν ξέρεις, τότε μάθε. Οι αναγνώστες σου θα ξέρουν — αυτό είναι σίγουρο.
  7. Έχε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου. Γιατί μπορείς να τα καταφέρεις. Αν όχι εσύ, τότε ποιος;
  8. Γράφε καλά. Είναι πολύ σημαντικό. Το κείμενό σου μπορεί να μην έχει καμία πρωτότυπη ιδέα. (Καμία ιδέα δεν είναι πρωτότυπη πια). Αλλά οφείλεις να το παραδώσεις άρτιο. Εξασκήσου στο καλό γράψιμο, είναι πολύ σημαντικό.
  9. Να ακολουθείς πιστά το πρόγραμμά σου. Άρα να έχεις πρόγραμμα: ωράριο. Το γράψιμο είναι δουλειά. Χωρίς να αφιερώνει κανείς ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε ημέρας στο γράψιμο (ή, έστω, έναν συγκεκριμένο αριθμό λέξεων), δεν μπορεί να προχωρήσει. Κανείς δεν το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.
  10. Γύρνα ξανά στα #1, #2, #3 και #4.

Αυτοί είναι οι κυριότερες κανόνες συγγραφής. Και είναι όλοι τους σοφοί. Και πρέπει να τους ακολουθεί οποιοσδήποτε έχει φιλοδοξίες από τα κείμενά του. Οποιοσδήποτε δηλαδή τα βλέπει σαν δουλειά και σαν τέχνη μαζί.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες στο www.koykoycook.gr .Αποφασίσαμε λοιπόν να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση. Κάποιες τούρτες είναι για αρχάριους της Ζαχαρόπαστας και άλλες για προχωρημένους και επαγγελματίες .

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON