ΤΟΥΡΤΑ ΟΜΠΡΕ ΜΕ ΧΡΥΣΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ

Η πεταλούδα είναι έντομο ιδιαίτερα προσφιλές στον άνθρωπο και ειδικά στα παιδιά, κυρίως λόγω των εντυπωσιακών χρωματισμών των φτερών της. Έχει συνδεθεί με μύθους, θρύλους και δοξασίες, ενώ αποτελεί αντικείμενο μελέτης στις επιστήμες της Βιολογίας, της Φυσικής και της Ψυχολογίας. Για πολλούς, η πεταλούδα συμβολίζει την ψυχή. Γιατί όμως ένα μικρό και δυνητικά εύθραυστο έντομο συνδέθηκε με κάτι τόσο μεγάλο και ισχυρό;

Πιθανή απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση μπορούμε να δώσουμε αν ανατρέξουμε σε κιτάπια της Ελληνικής μυθολογίας και θυμηθούμε την αγάπη του θεού Έρωτα με μια θνητή πριγκίπισσα. Η Ψυχή ήταν κόρη του βασιλιά της Σικελίας και μάλιστα τόσο όμορφή που όλος ο κόσμος τη θαύμαζε. Αυτό ενοχλούσε τη Θεά Αφροδίτη που έστειλε τον γιο της, τον φτερωτό Έρωτα, να δηλητηριάσει τα μυαλά των αντρών, ώστε η πανέμορφη πριγκίπισσα να μη βρει ταίρι. Ο Έρωτας όμως μαγεύτηκε από την Ψυχή και έσμιξε μαζί της σ’ ένα παλάτι που έφτιαξε για αυτή μακριά από την οικογένειά της, χωρίς να της αποκαλύψει ποιος είναι. Η αφελής νέα, επηρεασμένη από τη ζηλόφθονη συμπεριφορά των αδερφών της, προσπάθησε να τον ανακαλύψει και όταν τον κατάλαβε, τον τραυμάτισε κατά λάθος με το αίμα της, ο Έρωτας θύμωσε και έφυγε.

Η Ψυχή περιπλανήθηκε σε διάφορες πολιτείες ψάχνοντάς τον, ζητώντας βοήθεια ακόμα και απ’ τους θεούς. Όταν η Αφροδίτη έμαθε την αλήθεια, φυλάκισε τον γιο της επειδή την παράκουσε και κράτησε την Ψυχή αιχμάλωτη. Προκειμένου να απαλλαγεί από αυτή, της έβαζε δοκιμασίες, πιστεύοντας κάθε φορά ότι θα αποτύχει και θα χάσει τη ζωή της. Η αγάπη όμως της Ψυχής και του Έρωτα ήταν τόσο δυνατή που και οι δύο κατάφεραν να σπάσουν τα δεσμά τους και να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώπιον του Δία, ο οποίος έκανε την Ψυχή θεά, δωρίζοντας της φτερά σαν της πεταλούδας για να πετάει όπως ο αγαπημένος της. Από τη σμίξη των δύο γεννήθηκε ένα μωρό που ονομάστηκε Ηδονή.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες στο www.koykoycook.gr .Αποφασίσαμε λοιπόν να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση. Κάποιες τούρτες είναι για αρχάριους της Ζαχαρόπαστας και άλλες για προχωρημένους και επαγγελματίες .

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef/Sugarpaste Artist Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON