ΤΟΥΡΤΑ ΜΙΝΙΟΝ ΔΙΩΡΟΦΗ

Το βασικό ερώτηµα είναι ένα: τι ακριβώς είναι τα Minions; Εκτός του χρώµατος και του µεγέθους τους (µόλις 1,1 µ. ύψος), όλα τα υπόλοιπα γύρω από το ζήτηµα της ταυτότητάς τους είναι ασαφή. Το αίνιγµα της ύπαρξής τους ενισχύεται από κάποιες ανησυχητικές επισηµάνσεις που µε τη σειρά τους οδηγούν σε µια σειρά από κρίσιµα ερωτήµατα: Από πού προέρχονται; Γιατί είναι τόσο κακά; Είναι όντως πανηλίθια ή το παίζουν; Και πώς καταφέρνουν να συνεννοούνται µεταξύ τους αφού η γλώσσα που χρησιµοποιούν είναι ακατανόητη;

Ας πάρουµε όµως τα πράγµατα από την αρχή. Τα Minions είναι µικρά κίτρινα πλάσµατα σε σχήµα χαπιού, που υπάρχουν από την αρχή του χρόνου (όπως ανακαλύψαµε στην πρώτη σόλο ταινία τους το 2015 που είχε για τίτλο το όνοµά τους) και εξελίσσονται από µονοκύτταροι οργανισµοί σε αρσενικά κυρίως όντα, που υπάρχουν µόνο και µόνο για να υπηρετούν τους πιο µοχθηρούς κακούς της ανθρώπινης ιστορίας. Οµως, λόγω της παροιµιώδους αφέλειάς τους, καταλήγουν σε κατά λάθος φονιάδες όλων των αφεντικών τους: ρίχνουν έναν τυραννόσαυρο Ρεξ σε ηφαίστειο, αφήνουν έναν προϊστορικό άνθρωπο των σπηλαίων να φαγωθεί από αρκούδα, συνθλίβουν ένα φαραώ µε µια πυραµίδα ή εκθέτουν τον κόµη ∆ράκουλα στο φως του ήλιου.

Προτού γίνουν κινηµατογραφικοί αστέρες τα Minions ήταν κάτι σαν µασκότ της κινηµατογραφικής εταιρείας παραγωγής animation Illumination Entertainment, ένα δηµιούργηµα του Γάλλου σχεδιαστή Ερίκ Γκιγιόν σε συνεργασία µε τον animator Πιερ Κοφέν (σκηνοθέτης των πρώτων φιλµ της σειράς) και τον επίσης σχεδιαστή Κρις Ρενό. Η απήχηση που είχε κάθε εµφάνισή τους σε µικρού µήκους βιντεάκια που προωθούσαν τις δουλειές της εταιρείας γρήγορα έκανε τους δηµιουργούς τους να τα αναβαθµίσουν µε επιπλέον χαρακτηριστικά και να τους δώσουν το βάπτισµα του πυρός στη µεγάλη οθόνη µέσω του «Εγώ ο απαισιότατος».

Το τεράστιο σουξέ που είχαν επισκίασε ακόµη και τον πρωταγωνιστή του φιλµ. Ειδικοί και µη επιχείρησαν να αποκωδικοποιήσουν το φαινόµενο, φτάνοντας τις ψυχαναλυτικο-κοινωνικο-πολιτικές αναλύσεις τους στα άκρα. ∆ίπλα στην αθώα (;) παιδική αφέλεια και την αφοπλιστική σκανδαλιάρικη φύση τους χώρεσαν κάποια ψήγµατα πονηριάς και καπατσοσύνης, ενώ ο ταξικός συµβολισµός της πολιτικής (!) δράσης τους προήλθε από τα αρχετυπικά ρούχα της εργατικής τάξης που φορούν: η µπλουτζίν στολή εργασίας είναι η µοναδική φορεσιά τους. Μάλιστα στην επισήµανση πώς είναι δυνατόν οι λιλιπούτειοι προλετάριοι να υπηρετούν τους φορείς του κακού, η ανταπάντηση-επιχείρηµα έχει να κάνει µε την τελική πράξη: όλοι αυτοί οι αφέντες καταλήγουν νεκροί από τους πειθήνιους υπηρέτες τους. Μήπως τελικά τα Minions δεν είναι τόσο αφελή όσο δείχνουν µε την πρώτη µατιά;

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON