ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ 2

Το κυνήγι είναι μία από τις παλιότερες ανθρώπινες δραστηριότητες. Στη διάρκεια της μακραίωνης και αδιάλειπτης ιστορίας του είχε μεγάλες διακυμάνσεις, αλλά ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της κουλτούρας των λαών…

Στον αρχαίο ελληνικό κόσμο η πανίδα και ο άνθρωπος συνδέθηκαν μέσω της θήρας. Αν και η ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας κατά την αρχαϊκή και την κλασσική περίοδο, έλυσαν το διατροφικό πρόβλημα, το κυνήγι συνέχισε να έχει σημαντικό ρόλο στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Η θήρα για τους αρχαίους προγόνους μας είναι δημοκρατικό δικαίωμα και ασκείται από όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση. Σε αντίθεση με άλλους πολιτισμούς (Πέρσες, Αιγύπτιοι) που το δικαίωμα ανήκει μόνο στους βασιλιάδες και τους ευγενείς.

Οι αρχαίοι Έλληνες έτρεφαν ιδιαίτερο σεβασμό για την άγρια ζωή και θεωρούσαν τη δραστηριότητα του κυνηγίου άξια επαίνου. Ένα στοιχείο, που ιστορικά διατηρήθηκε στη χώρα μας μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Οι αρχαίοι θεωρούσαν το κυνήγι άριστο μέσο διαπαιδαγώγησης των νέων, γεγονός που αναδεικνύεται στο έργο του Ξενοφώντα “Κυνηγετικός”, που μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι το παιδί με συμπληρωμένα τα επτά του χρόνια, μπορεί να έρθει σε επαφή με την κυνηγετική ασχολία. Στην αρχαία Σπάρτη όμως τα αγόρια δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις προς τιμήν της Άρτεμης, της θεάς του κυνηγίου, αν δεν είχαν στο ενεργητικό τους κυνηγετικές εξόδους.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση:Pastry Chef Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON