ΤΟΥΡΤΑ ΜΙΝΙ ΚΟΥΠΕΡ

Μια τεράστια ιστορία, ένα κεφάλαιο στην αυτοκίνηση ξεκίνησε να γράφεται στις 26 Αυγούστου 1959. Το Mini, ταραρά-ραράμ, παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό και, στην πρώτη δεκαετία του, άρχισε να γράφει χιλιόμετρα στους δρόμους με τα εμπορικά σήματα Morris και Austin στο κορμί του.

Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν εξήντα χρόνια. Wow! Μισός αιώνας και μια δεκαετία σε λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά, οι οποίες συνέχισαν και θα συνεχίσουν να γράφουν τη μάξι ιστορία του Mini, να την αποτυπώνουν με χρυσά γράμματα.

Αρχικά, ένας τετρακύλινδρος κινητήρας… 34 ίππων. Έναν χρόνο αργότερα, το 1960, η έκδοση Van. Λίγο αργότερα, ήρθαν το Morris Mini-Traveler, το Austin Seven Countryman. Το 1961 βγήκε στην παραγωγή το Mini Pick-Up και ακολούθησε το Cooper S. Η επανάσταση είχε ήδη ξεκινήσει. Ο αντάρτης πόλεων (αλλά και εξοχών) λεγόταν Mini Cooper, δια χειρός Τζον Κούπερ. 

Όλα, όμως, άρχισαν από τον Sir Alec Issigonis, τον Έλληνα Αλέξανδρο Αρνόλδο Κωνσταντίνο -όπως ήταν το πλήρες όνομά του- ο οποίος λέγεται πως έφτιαξε το πρώτο σκίτσο αυτού του (επαναστατικού) αυτοκινήτου πάνω σε μία… χαρτοπετσέτα, Βρισκόταν στο κυλικείο της British Motor Corporation (BMC). Αστικός μύθος ή όχι, πια, δεν έχει καμία σημασία. Το βέβαιο είναι πως εκείνος δημιούργησε έναν τέτοιον. Το Mini του δεν κάηκε σαν χαρτί και κυκλοφορεί ανάμεσά μας μέχρι σήμερα.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON