ΤΟΥΡΤΑ ΣΜΟΚΙΝ

Το σμόκιν (smoking) ή κοστούμι δείπνου (όπως είναι ευρέως έτσι γνωστό στην Ελλάδα και σε πολλές γερμανόφωνες και μη χώρες της Ευρώπης),ονομάζεται επίσης tuxedo (στις Η.Π.Α.) ή dinner jacket (στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις χώρες της Κοινοπολιτείας) είναι ένα ημι-επίσημο μαύρο κοστούμι δύο ή τριών τεμαχίων μονόπετο ή σταυρωτό που φοριέται κατα κανόνα σύμφωνα με τον ενδυματολογικό κώδικα των δυτικών κοινωνιών για επίσημες βραδινές περιστάσεις δηλαδή μετά απο τις 6 μ.μ. π.χ. σε ενα ρεβεγιόν ή ενα δείπνο. Διακρίνεται κυρίως από τα μεταξωτά πέτα του σακακιού, και από τις εξωτερικές ραφές του παντελονιού που είναι διακοσμημένες με μία μεταξωτή λωρίδα που ονομάζεται τρέσα σε αντίθεση με το παντελόνι του φράκου που κοσμείται απο μια διπλή τρέσα.

Λάτρεις του σμόκιν ο Ντιν Μάρτιν, ο Κάρι Γκραντ, ο Φρανκ Σινάτρα. Ο δε Φρεντ Αστέρ το φόραγε παντού. Τότε έγινε γνωστή και η μυθώδης συλλογή σμόκιν του Χιου Χέφνερ, γεγονός που συνέβαλε τα μάλα στη φήμη του. Μικρότερη, ωστόσο, του Τζέιμς Μποντ (alias Σον Κόνερι).

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON