ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΙΤΣ ΜΠΑΡ(BEACH BAR)

H ιστορία των μπαρ μας διδάσκει γιατί ο άνθρωπος ξεκίνησε να πίνει αλκοόλ.

Τα καταστήματα που σερβίρουν αλκοόλ χρονολογούνται από την Αρχαία Ελλάδα, όπου οι άνδρες συγκεντρώνονταν τα βράδια για φαγητό, ποτό και μουσική ή θεατρική διασκέδαση.

Στα αρχαία ρωμαϊκά χρόνια, οι ταβέρνες άνοιγαν κατά μήκος των δρόμων και των εμπορικών οδών για να καλύψουν τις ανάγκες των ταξιδιωτών και των στρατιωτών. Στην Αγγλία, μέχρι τον 11ο αιώνα, τα δημόσια σπίτια ή pubs έγιναν μέρη για προσωπικές ή επαγγελματικές συναντήσεις.

Οι Βρετανοί αγαπούσαν τις παμπ τους τόσο πολύ που θεσπίστηκαν νόμοι κατά τη διάρκεια του 1600 που καθιστούσαν παράνομο να μην υπάρχει μπαρ στην πόλη.

Στις αποικιακές μέρες της Αμερικής, οι ταβέρνες χτίζονταν συχνά πριν από τις εκκλησίες. Μέχρι τον 19ο αιώνα, τα μπαρ άνοιγαν στα δυτικά σύνορα για να προσφέρουν διαμονή καθώς και φαγητό και ποτό στους αποίκους. Αυτά τα μέρη έγιναν τόσο διαδεδομένα που η απαγόρευση θεσπίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα για να περιοριστεί το σοβαρό πρόβλημα κατανάλωσης αλκοόλ στην Αμερική.

Ενώ αυτό έκανε το αλκοόλ παράνομο, τα μυστικά μπαρ που ονομάζονταν speakeasies συνέχισαν να λειτουργούν και η δημοτικότητά τους απέδειξε ότι η Αμερική δεν μπορούσε ποτέ να απομακρυνθεί από ένα καλό μπαρ. Η 21η Τροποποίηση νομιμοποίησε ξανά το αλκοόλ το 1933, και ο έρωτάς μας με τη μπάρα έχει αυξηθεί ξανά από τότε. Κάπως έτσι ήρθε και στην μοντέρνα Ελλάδα.

Στη σημερινή σύγχρονη εποχή, τα μπαρ δεν προσφέρουν πλέον καταλύματα, αλλά έχουν γίνει πολύ διαφορετικά και εξειδικευμένα. Υπάρχουν καταδυτικά μπαρ, Tiki μπαρ, wine bar, comedy μπαρ, καραόκε μπαρ — πάρα πολλά και με διάφορες εξειδικεύσεις.Σε όλη την ιστορία του ανθρώπου, τα μπαρ χρησίμευαν ως μέρος για να συναντηθούν οι άνθρωποι και να συζητήσουν ιδέες μεγάλες και μικρές, όπως επίσης και πολλά σημαντικά γεγονότα έλαβαν μέρος μέσα στα μπαρ.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

(Επιμέλεια-Εκτέλεση : Pastry Chef Ρένα Κώστογλου)

Φωτογραφίες : Ρένα Κώστογλου

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON