ΤΟΥΡΤΑ ΣΚΟΥΜΠΙ ΝΤΟΥ

To Scooby-Doo είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής. Η πρεμιέρα της έγινε το 1969, αλλά συνεχίζει να προβάλλεται μέχρι και σήμερα. Η αρχική σειρά Scooby Doo, Where Are You δημιουργήθηκε το 1969 από την εταιρία Hanna-Barbera Productions, από τους Τζο Ράμπι και Κεν Σπίαρς. Η Hanna-Barbera και ο διάδοχός της, Warner Bros Animation, έχουν φτιάξει πολλές σειρές κινουμένων σχεδίων βασισμένες στην αρχική και αρκετά συναφή έργα, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών αφιερωμάτων και τηλεταινιών. Σε ορισμένες εκδόσεις η αρχική ιδέα παραλλάσσεται, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνουν νέοι ήρωες, όπως ο εξάδελφος του Σκούμπι Scooby-Dum και ο ανιψιός του Scrappy-Doo σε συνδυασμό με κάποιους από αρχικούς ήρωες.

Ο Σκούμπι Ντου είναι ένας από τους πέντε κύριους πρωταγωνιστές της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων. Είναι το κατοικίδιο και η συντροφιά του Σάγκι Ρότζερς. Η ηλικία του είναι 7 σκυλίσια έτη, που ισοδυναμούν με 49 ανθρώπινα έτη.

Διάφορες πτυχές του χαρακτήρα του Σκούμπι-Ντου έχουν διαμορφωθεί μέσα από το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Φαίνεται να παρουσιάζει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον ιδιοκτήτη του. Παρουσιάζεται ως δειλός και παντοτινά πεινασμένος. Αυτός και ο Σάγκι είναι συνήθως τα υποψήφια ζωντανά δολώματα που θα μεταφέρουν τα τέρατα στην παγίδα. Ωστόσο αυτοί αρνούνται στην αρχή, αλλά στη συνέχεια ενδίδουν στον πειρασμό των γλυκών και των μπισκότων που τους προσφέρονται. Παρόλα αυτά είναι συνήθως αυτός που πιάνει τον ένοχο. Αν και σκύλος, έχει την δυνατότητα να μιλάει σαν άνθρωπος, προσθέτοντας μπροστά από κάθε λέξη το γράμμα “ρ“.

Ο Σκούμπι είναι καφετί εξ ολοκλήρου με διακριτές μαύρες βούλες σε όλο του το σώμα. Τα μάτια του είναι μαύρα, όπως και η μύτη του. Φοράει ένα γαλαζοπράσινο κολάρο, από το οποίο κρέμεται μια κονκάρδα ιδίου χρώματος. Πάνω στην κονκάρδα είναι χαραγμένα τα αρχικά “SD” για “Scooby-Doo”. Ο δημιουργός του, Iwao Takamoto, έχει αναφέρει ότι εμπνεύστηκε τον Σκούμπι σαν ένα καθαρόαιμο. Είπε ότι “αποφάσισε να πάει αντίθετα στο κατεστημένο, δίνοντας στον σκύλο καμπούρα στην πλάτη, λυγισμένα και στραβά πόδια, και μικρό πιγούνι. Ακόμη και το χρώμα είναι εσφαλμένο.”

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

(Επιμέλεια-Εκτέλεση : Pastry Chef Ρένα Κώστογλου)

Φωτογραφίες : Ρένα Κώστογλου

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON