ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Όλες μα όλες οι γυναίκες έχουν επισκεφθεί στην ζωή τους τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Και για να μην είμαστε υπερβολικοί ας επικεντρωθούμε στις γυναίκες της πρωτεύουσας που χαίρουν περισσότερων απολαύσεων από τις άλλες. Που δημιουργήθηκε, όμως το πρώτο κομμωτήριο και ποια ήταν η μορφή του;

Οι κουρείς τα παλιά τα χρόνια ήταν συνήθως γιατροί και ιερείς. Οι πρώτες φυλές που πάτησαν στα εδάφη μας ήταν πολύ προληπτικοί και πίστευαν ότι τα καλά και τα κακά πνεύματα έμπαιναν στο ανθρώπινο σώμα από το τριχωτό της κεφαλής.

Κύριος λοιπόν ο ρόλος των κομμωτών γιατί τα κακά πνεύματα εξαφανίζονταν μόνο αν τα μαλλιά κοπούν. Μάλιστα δένονταν σφιχτά σαν κότσος για να μην μπορεί το κακό πνεύμα να διεισδύσει μέσα τους και μέσα στο σώμα του ανθρώπου.

Από το 296 π.χ. στην Ρώμη που δημιουργήθηκε το πρώτο κουρείο έγινε πια καθημερινή ρουτίνα η πρωινή επίσκεψη των κατοίκων για να είναι περιποιημένοι στις δουλειές τους. Μόνο όταν έγινε αυτοκράτορας ο Αδριανός έγινε και πάλι της μόδας το γένι. Αυτό γιατί ο ίδιος είχε ένα πρόσωπο γεμάτο σημάδια και ουλές.

Στην Αίγυπτο πάλι οι κουρείς ήταν αξιοσέβαστα πρόσωπα και ξύριζαν τους Αιγύπτιους και στα γένια και στο κεφάλι. Μάλιστα κάθε τρίτη μέρα ξύριζαν και το σώμα τους γιατί έτσι νόμιζαν ότι ήταν καθαροί.

Στην αρχαία Ελλάδα το κουρείο ήταν ο τόπος συνάντησης για κοινωνικές και πολιτικές συζητήσεις. Ήταν γνωστό άλλωστε ότι οι Έλληνες συναγωνίζονταν στα γένια τους για την αριστεία τους.

Στα τέλη του 19ου αιώνα άρχισε το επάγγελμα αυτό να έχει ανοδικές τάσεις και να δημιουργούνται και σχολεία για την τέχνη του κομμωτή. Από το 1920 δε τα πράγματα για τα κομμωτήρια έγιναν ξεκάθαρα. Είχε γίνει μόδα πια και όλες οι αριστοκράτισσες «έτρεχαν» στα κομμωτήρια για να έχουν περιποιημένο το κεφάλι τους.

Τώρα, πλέον, ο αριθμός των κομμωτηρίων έχει σίγουρα αυξηθεί αισθητά, ενώ δεν αποτελεί «προνόμιο» των αριστοκρατών.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON