ΤΟΥΡΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΣΑΝΤΟΡΟ(SANDORO)

Η ιστορία πίσω απ’ τις κούκλες Santoro δεν είναι αυτή που νομίζεις

Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν την τάση να γίνονται συλλέκτες διαφόρων αντικειμένων που γι’ αυτούς αποκτούν ιδιαίτερη αξία. Σύνηθες είναι να επικεντρώνουν την προσοχή τους σε αυτοκόλλητα, τάπες, κέρματα, γραμματόσημα, αρωματισμένα φύλλα αλληλογραφίας και κούκλες. Στη συνέχεια μαθαίνουν να ανταλλάσσουν κάτι απ’ τη συλλογή τους που έχουν διπλό ή δεν τους αρέσει, με κάτι άλλο που έχουν οι φίλοι ή οι συμμαθητές τους. Έτσι δημιουργούνται οι όμορφες αναμνήσεις των παιδικών και εφηβικών χρόνων. 

Τι συμβαίνει όμως με τις κούκλες Santoro (που δε λέγονται πράγματι έτσι), εκείνες που δεν έχουν ζωγραφισμένα φρύδια, στόμα και μύτη; Ο λόγος για τις κούκλες που κοσμούν σχολικές τσάντες, σχολικά είδη, παιδικά βιβλία, 3D σχέδια, κ.α., εμπνευσμένες από τους πίνακες της Suzanne Woolcott, η οποία και κρύβεται πίσω από την αυτοκρατορία Gorjuss™ , μια εταιρεία δημιουργίας και σχεδιασμού με διανομή σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Οι φαν είναι πολλοί, έχοντας προκαλέσει ξέφρενο ρυθμό στη δημιουργία νέων σχεδίων σε ολοένα και περισσότερα αντικείμενα.

 

Η Suzanne ζει μόνιμα στη Γλασκόβη της Σκωτίας μαζί με τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά, από όπου και δημιουργεί τα σχέδια για την Santoro. Πολλά από τα έργα της έχουν εκτεθεί σε γκαλερί ανά τον κόσμο, όπως στη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ. Η ίδια σε συνέντευξή της έχει τονίσει πως τα δημιουργήματά της αποτυπώνουν συναισθήματα που όλοι έχουμε βιώσει, διευκρινίζοντας ότι πεποίθησή της είναι να αντανακλούν την αγάπη με την οποία τα δημιουργεί. Επιλέγει να ζωγραφεί μόνο κορίτσια γιατί μπορεί να αποτυπώνει μόνο όσα έχει νιώσει, βιώσει και φανταστεί. Οτιδήποτε άλλο θεωρεί ότι δε θα ανταποκρινόταν στις δικές της προσδοκίες. Αναφέρει ότι επιλέγει πορτρέτα καθώς τα προτιμά από ένα όμορφο τοπίο, αφού θεωρεί σημαντική τη στιγμιαία ακινησία μιας φιγούρας, το βλέμμα.

Το στιλ των κοριτσιών που ζωγραφίζει και η επιλογή να απουσιάζουν τα φρύδια, η μύτη και το στόμα, ήταν έμπνευση της στιγμής που ηθελημένα υιοθέτησε για να πετύχει τον αρχικό της στόχο, που δεν ήταν άλλος απ’ το να αποδείξει πως ένα δημιούργημα μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα στον θεατή χωρίς να χρησιμοποιεί ως μέσο τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Θέλησε με αυτή την επιλογή να εκφράσει τα συναισθήματά της και να επικεντρώσει την προσοχή του κοινού σε οτιδήποτε άλλο πλην των εκφράσεων του προσώπου που μαρτυρούν κάθε σκέψη και συναίσθημα.

Έχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος 

να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..

Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

Απλά εμείς σας δίνουμε τις δικές μας ιδέες .

Την συγκεκριμένη την φτιάξαμε σοκολάτα-φράουλα .

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON