ΤΟΥΡΤΑ 101 ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ

Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας ή Η μεγάλη ληστεία σκύλων (αγγλικά: The Hundred and One Dalmatians, ή the Great Dog Robbery) είναι ένα παιδικό μυθιστόρημα της Ντόντι Σμιθ που κυκλοφόρησε το 1956 και περιγράφει τη ληστεία 101 σκύλων Δαλματίας. Μια συνέχεια με τίτλο The Starlight Barking, αφηγείται τα γεγονότα που διαδραματίζονται μετά το τέλος του πρώτου μυθιστορήματος.

 

Σε ένα βραδινό πάρτυ όπου παρευρισκόταν το ζευγάρι Ντίαρλι, η Κρουέλα Ντε Βιλ εκφράζει την απέχθειά της για τα ζώα. Έπειτα, τα κουτάβια Δαλματίας του ζευγαριού εξαφανίζονται. Οι σκύλοι των Ντίαρλι βρίσκονται τώρα αναμεταξύ 97 κουταβιών τα οποία έχουν απαχθεί ή αγοραστεί νόμιμα από διάφορους ιδιοκτήτες, με την πρόθεση να θανατωθούν για τη γούνα τους. Μέσω της συνεργαρίας των ζώων και του “γαβγίσματος του Λυκόφωτος”, βρίσκουν τα κουτάβια στο Σάφολκ της Αγγλίας και τα διασώζουν.

 

Η Ντίσνεϋ διασκεύασε το μυθιστόρημα σε ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Ιανουαρίου 1961 με τον τίτλο Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας. Απετέλεσε τη δέκατη ταινία με τη μεγαλύτερη εισπραξιμότητα του 1961,και μια από τις πιο διάσημες ταινίες της δεκαετίας για την Ντίσνεϋ. Επαναπροβλήθηκε στις αίθουσες τέσσερις φορές, το 1969, το 1979, το 1985 και το 1991. Η προβολή του 1991 απετέλεσε την εικοστή καλύτερη ταινία με τις περισσότερες εγχώριες εισπράξεις της χρονιάς. Χρόνια αργότερα, διασκευάστηκε σε live-action ταινία.

Έχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος 

να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..

Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

Απλά εμείς σας δίνουμε τις δικές μας ιδέες .

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON