ΤΟΥΡΤΑ ΟΠΛΟ

Η σκοποβολή ξεκίνησε σαν μέσον επιβίωσης τον Μεσαίωνα την περίοδο της ιστορίας όπου το κυνήγι ήταν μία από τις κύριες πηγές τροφής. Με την πάροδο του χρόνου, τον 19ο αιώνα και με τα νέα τεχνολογικά μέσα εξελίχθηκε σε μέσον διασκέδασης και αθλητισμού. Σαν άθλημα πλέον, την περίοδο αυτή, η σκοποβολή αρχίζει και εμφανίζεται παγκόσμια σε κάθε γωνιά του πλανήτη με την διεξαγωγή αγώνων μεταξύ των σκοπευτών. Η άμιλλα που κινεί όλα τα σύγχρονα αθλήματα κινεί πλέον και την σκοποβολή.
Η συνεχής τέλεση αγώνων, αλλά και η προσπάθεια για την τυποποίηση τους, οδήγησε στην ίδρυση οργανισμών με σκοπό την εξέλιξη και τον έλεγχο, του αθλήματος πλέον, της σκοποβολής.

BAKU – JUNE 25: Silver medalist Anna KORAKAKI of Greece competes in the 25m Pistol Women Finals at the Baku Olympic Shooting Range during Day 4 of the ISSF World Cup Rifle/Pistol/Shotgun on June 25, 2016 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Nicolo Zangirolami)

Η οργάνωση της με την ίδρυση Σωματείων, Ομοσπονδιών και Διεθνών Οργάνων έθεσε τις βάσεις για την διεθνή της αναγνώριση σαν αθλητικής δραστηριότητας.
Στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες που διοργανώθηκαν στην Σύγχρονη περίοδο στην Αθήνα το 1896, τρία διαφορετικά αγωνίσματα σκοποβολής συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα. Σε αυτούς η Ελλάδα κέρδισε στην σκοποβολή Χρυσά και Αργυρά μετάλλια.
Με μόνο κενό τους Ολυμπιακούς αγώνες του St. Louis το 1904 και τους αγώνες του Amsterdam το 1928, η σκοποβολή είναι μόνιμα παρούσα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα με μεγάλο αριθμό αγωνισμάτων και αθλητών.
Η ιδιαιτερότητα της να μην απαιτεί ειδικό σωματότυπο από τους αθλητές της, όπως και να μην περιορίζεται ηλικιακά, δίνει την δυνατότητα σε κάθε έναν που επιθυμεί να ασχοληθεί να μπορεί να πετύχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Η αυτοκυριαρχία, η εσωτερική ηρεμία, αλλά και ο πλήρης έλεγχος του μυϊκού συστήματος είναι στοιχεία αλληλένδετα στους αθλητές της. Τα γρήγορα αντανακλαστικά αλλά και η απόλυτη συγκέντρωση εναλλάσσονται μέσα στα αγωνίσματα της.

Η ιστορία της έχει να δείξει περιπτώσεις αθλητών που σημείωσαν άθλους προσωπικής και αθλητικής επιτυχίας. Περιπτώσεις όπως του Ούγγρου Karoly Takacs αποτελούν σημεία αθλητικής αναφοράς. Κερδίζοντας πριν τον 2o Παγκόσμιο Πόλεμο χρυσά μετάλλια στο πιστόλι και έχοντας την ατυχία στην περίοδο του πολέμου να χάσει το δεξί χέρι του, η προσωπική προσπάθεια στον έλεγχο των δυνατοτήτων του τον οδηγεί να κερδίσει, δέκα χρόνια μετά, το Ολυμπιακό μετάλλιο, αφού έχει διδάξει πλέον τον εαυτό του να ρίχνει με το αριστερό χέρι.

Έχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος 

να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..

Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

Απλά εμείς σας δίνουμε τις δικές μας ιδέες .

 

 

 

  ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

 

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON