ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΙΑ 2 ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΕΣ

Για τους κοινούς θνητούς τα οικογενειακά κοσμήματα έχουν κατά βάση συναισθηματική αξία. Τα Κοσμήματα του Στέμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως, θεωρούνται κρατικός θησαυρός άσχετα αν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κάποια απ’ αυτά τα έκρυβαν σε κονσερβοκούτια.

Τα Κοσμήματα του Στέμματος δεν είναι απλώς πολύτιμοι λίθοι σκορπισμένοι πάνω σε κολιέ, κορόνες, καρφίτσες και σκήπτρα. Είναι τα απόλυτα σύμβολα εξουσίας και μεγαλοπρέπειας και η θέα τους κόβει την ανάσα. Η αξία τους είναι ανυπολόγιστη, γι’ αυτό και φυλάσσονται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στον Πύργο του Λονδίνου. Πρόκειται για περισσότερα από 140 αντικείμενα τα οποία κοσμούν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά πετράδια του κόσμου, όπως το διαμάντι Koh-i-Noor, το Ρουμπίνι του Μαύρου Πρίγκιπα, τα διαμάντια Cullinan I και Cullinan II, που κόπηκαν από το 3.106 καρατίων αρχικό διαμάντι Cullinan Diamond, το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ στον κόσμο.

Τουλάχιστον 23.578 πολύτιμοι λίθοι βρίσκονται πάνω σε στέμματα, κορόνες, τιάρες, σκήπτρα, εντυπωσιακά κοσμήματα, σπαθιά του 17ου αιώνα, χρυσά κουτάλια από τον 12ο αιώνα, όλα τα regalia (εμβλήματα και τα διακριτικά αξιώματος) που χρησιμοποιήθηκαν στις στέψεις των βασιλέων της Κοινοπολιτείας και ό,τι χρειάζεται για να υπερτονιστεί το status της βασιλείας. Η συλλογή θεωρείται παγκοσμίως από τις πλέον πολύτιμες και ιστορικές, ενώ περιλαμβάνει και τα δώρα προς τους βασιλείς από βασιλείς και ηγέτες άλλων χωρών εδώ και 800 χρόνια. 

Τα Κοσμήματα του Στέμματος είναι τόσο σημαντικά για την Αγγλία που κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής τα έκρυψαν για να μην τα βρουν οι ναζί. Ενας βασιλικός βιβλιοθηκονόμος μάλιστα αποκάλυψε ότι κάποιοι πολύτιμοι λίθοι είχαν αφαιρεθεί από τις κορόνες και μαζί με άλλα σημαντικά κοσμήματα κρύφτηκαν σε τσίγκινα κουτιά μπισκότων που κανείς δεν θα πρόσεχε σε περίπτωση που οι Γερμανοί λεηλατούσαν το παλάτι.

Έχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος 

να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..

Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

Απλά εμείς σας δίνουμε τις δικές μας ιδέες..

 

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON