ΤΟΥΡΤΑ ΕΚΣΚΑΦΕΙΣ ΣΕ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η εξέλιξη της εκμηχάνισης των εργοταξίων πέρασε από πολλές φάσεις. Η ιστορική ανασκόπηση της χρησιμοποίησης μηχανών στα δομικά έργα αρχίζει από την εποχή της κατασκευής των μνημειακών κτηρίων κατά την αρχαιότητα. Είναι γνωστό, ότι οι αρχαίοι δεν χρησιμοποιούσαν μόνο στρατούς από σκλάβους για τα έργα τους αλλά υποστήριζαν την ανθρώπινη εργασία με πρωτόγονες μηχανές, ανάλογα με τις τεχνολογικές δυνατότητες της κάθε εποχής, όπως για παράδειγμα τροχήλατα οχήματα για βαριές μεταφορές, πολύσπαστα για την ανύψωση φορτίων, κεκλιμένα επίπεδα και αλλά βοηθητικά μέσα τα οποία κινούνταν από ανθρώπους ή ζώα. Κατά των μεσαίωνα η ανάγκη κατασκευής αρδευτικών και συγκοινωνιακών έργων και η πολεμική τέχνη συνέβαλαν στην επινόηση και εξέλιξη βασικών δομικών μηχανών, όπως ήταν ο εκσκαφέας με κάδο, ο στατικός συμπυκνωτής με κυλίνδρους, ο ατέρμων κοχλίας για την ανύψωση νερού και διάφορες ανυψωτικές μηχανές. Στην εξέλιξη των πρώτων αυτών δομικών μηχανών, σημαντική ήταν η συμβολή του καλλιτέχνη και μηχανικού da Vinci (1472). Μετά την εισαγωγή του ατμού στην τεχνική αρχίζει η ουσιαστική εξέλιξη των δομικών μηχανών, η οποία συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό μέχρι και σήμερα. Έτσι το 1840 εμφανίζεται στην Αμερική ο πρώτος ατμοκίνητος μηχανικός εκσκαφέας με κάδο των εργοστασίων Ottis, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στα έργα κατασκευής των διηπειρωτικών σιδηροδρόμων. Μετά από δεκαπέντε χρόνια εμφανίζονται οι ατμομηχανές έλξεως των συρμών του σιδηροδρόμου με ανατρεπόμενα βαγόνια και στην συνέχεια οι εκσκαφείς με καδοφόρο αλυσίδα για την κατασκευή μεγάλων διωρύγων , οι ατμοκίνητοι πασσαλοεμπήκτες και οι πλωτοί εκσκαφείς. Μετά την εφαρμογή του ηλεκτρισμού και των μηχανών εσωτερικής καύσεως στις αρχές του αιώνα άρχισε η ραγδαία εξέλιξη των δομικών μηχανών, γιατί τα νέα αυτά συστήματα κινήσεως είχαν καλύτερη προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες των δομικών έργων. 

Έχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος 

να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..

Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

Απλά εμείς σας δίνουμε τις δικές μας ιδέες..

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON