ΤΟΥΡΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ

Η ονομασία του τρακτέρ προέρχεται από την Λατινική λέξη truhere = τραβάω. Για το λόγο αυτό η ελληνική του ονομασία είναι γεωργικός ελκυστήρας.
Χρησιμοποιείται για την έλξη διαφόρων γεωργικών μηχανημάτων όπως άροτρα, φρέζες, καλλιεργητές κλπ.
Πρόγονος του τρακτέρ ήταν μια ατμομηχανή που χρησιμοποιήθηκε για όργωμα το 1860 στην Αμερική. Αυτή όργωνε για 23 λεπτά, σταματούσε 6 λεπτά για να ξαναγεμίσει με ξύλα ,με τα οποία όργωνε άλλα 13 λεπτά και ξανασταματούσε για εφοδιασμό νερού 8 λεπτών.
Απασχολούνταν 5 άτομα τουλάχιστον για την λειτουργία της. Οδηγός, Θερμαστής, Μηχανικός και 2 άτομα στα άροτρα. Σήμερα όλες οι καλλιεργητικές εργασίες γίνονται από ένα άτομο.
Το 1892 στην Αιόβα των ΗΠΑ κατασκευάστηκε το πρώτο τρακτέρ που λειτουργούσε με gasoline. Η μηχανή εσωτερικής καύσης υιοθετήθηκε πολύ νωρίς στην Αμερική πρώτα και μετά στην Αγγλία αντικαθιστώντας την ατμοκίνηση.
Τα τρακτέρ σαν μηχανήματα εδραιώθηκαν στην παγκόσμια αγορά λίγο πρίν από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Οι τροποποιήσεις που είχαν να κάνουν με την εμφάνιση και την ιπποδύναμη μπορεί να ήλθαν αργότερα αλλά τα τελευταία πενήντα χρόνια σημειώθηκαν οι μεγάλες διαφορές.
Σήμερα χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες.
Τα τροχοφόρα και τα ερπυστριοφόρα [για μετακίνηση σε ανώμαλα εδάφη].
Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκαν τρακτέρ το 1924.

Έχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος 

να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..

Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

Απλά εμείς σας δίνουμε τις δικές μας ιδέες..

Η συγκεκριμένη τούρτα ήταν πολύ ιδιαίτερη .Το παντεσπάνι είναι χωρίς βούτυρο,αυγά και γάλα .

Και η γέμιση είναι μαρμελάδα φράουλα (λόγω δυσανεξίας ).Όλα τα υλικά είναι free λακτόζης .

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON