ΤΟΥΡΤΑ ΓΟΥΙΝΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Ο Γουίνι το Αρκουδάκι είναι franchise βασισμένο στον φανταστικό χαρακτήρα της ιστορίας του Άγγλου συγγραφέα Α. Α. Μιλν. Το franchise ξεκίνησε το 1965 από την Disney, με τη μικρού μήκους ταινία Winnie the Pooh and the Honey Tree. Έως τώρα έχουν κυκλοφορήσει 5 ταινίες μεγάλου μήκους, 9 ταινίες απευθείας-σε-βίντεο, 10 μικρού μήκους, σπέσιαλ κ.λπ, 5 τηλεοπτικές σειρές, ενώ υπάρχει και σειρά βιντεοπαιχνιδιών.

Ο Γουίνι το Αρκουδάκι ξεκίνησε με μια σειρά βιβλίων, το 1924, ονόματι Όταν Ήμασταν Νέοι και είχε τη μορφή ποιήματος. Το 1926 βγήκε το δεύτερο και είχε την ονομασία Γουίνι το Αρκουδάκι, ενώ βγήκαν άλλα δύο βιβλία, τα οποία και τα τέσσερα τα εικονογράφησε ο Ε. Χ. Σέπραντ.

Ο Μιλν ονόμασε τον ήρωα Γουίνι, από ένα αρκουδάκι που είχε ο γιος του. Μάλιστα, πολλοί από τους χαρακτήρες, πήραν το όνομά τους από τα παιχνίδια του γιου του συγγραφέα, Κρίστοφερ. Ο Κρίστοφερ, είχε ονομάσει ο ίδιος το αρκουδάκι Winne από μία μαύρη αρκούδα που συχνά επισκεπτόταν στο Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου και Pooh από έναν κύκνο που είχε δει σε κάποιες διακοπές. Ενώ και οι λοιποί χαρακτήρες, πήραν το όνομά τους, από τα παιχνίδια του Κρίστοφερ.

Στα βιβλία του Millne ο Γουίνι, είναι ένα αφελές και αργόστροφο αρκουδάκι που είναι όμως, πολύ φιλικό και συμπονετικό προς τους άλλους. Συχνά, παρόλο που δε διακρίνεται για το μυαλό του, ο Γουίνι έχει πολύ έξυπνες ιδέες, οι οποίες βασίζονται στη κοινή λογική. Λατρεύει το μέλι, έχει έντονη ποιητική φλέβα και είναι ιδιαίτερα κοινωνικός. Ο αγαπημένος του φίλος είναι ο Piglet (το Γουρουνάκι), με τον οποίο περνάει τον περισσότερο χρόνο του. Μένει στο δάσος των γαλάζιων ονείρων (Δάσος των Εκατό Στρεμμάτων) μαζί με τους φίλους του, το Γουρουνάκι, τον Λαγό, την Κουκουβάγια, την Κάνγκα και τον Ρω, τον Gofer, τον Γκαρή, τον Τίγρη κλπ.

Έχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος 

να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..

Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

Απλά εμείς σας δίνουμε τις δικές μας ιδέες..

 

 

 

 

 ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON