ΤΟΥΡΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ

Με τον όρο γυμναστική εννοούμε κάθε άσκηση που αποσκοπεί στη βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων και στην ενίσχυση της υγείας του σώματός μας. Η ουσία της είναι η ικανοποίηση της αρχαίας ελληνικής ρήσης «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Έτσι, η γυμναστική είναι η εκπαίδευσή μας μέσω σωματικών ασκήσεων, οι οποίες αποβλέπουν στην επίτευξη καλής φυσικής κατάστασης και στην αρμονία σώματος και πνεύματος. Στην πιο απλή μορφή της η γυμναστική επιτυγχάνεται με ευχάριστες, φυσικές και αερόβιες δραστηριότητες που βελτιώνουν το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και τονώνουν το μυϊκό σύστημά μας. Τέτοιες δραστηριότητες είναι το περπάτημα, το ήπιο τρέξιμο (τζόκινγκ), η ποδηλασία και η κολύμβηση. Όταν το περπάτημα γίνει πιο συστηματικό, δηλαδή καλύπτει μεγαλύτερες αποστάσεις, διαρκεί περισσότερη ώρα και πραγματοποιείται στη φύση, τότε μετατρέπεται σε πεζοπορία (απλή ή ορεινή). Μια εναλλακτική μορφή της είναι το τρέκινγκ, το οποίο συνδυάζει την πεζοπορία με την περιπέτεια, το ταξίδι και την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών. Γίνεται συνήθως ομαδικά και με τη βοήθεια έμπειρου οδηγού, σε προκαθορισμένες διαδρομές πολλών χιλιομέτρων, που απαιτούν αρκετές ημέρες για να διανυθούν. Όλες σχεδόν οι βασικές γυμναστικές δραστηριότητες και οι επιμέρους ασκήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν και σε κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια ή ακόμη και στα σπίτια μας, με τη βοήθεια ειδικών οργάνων (π.χ. στατικό ποδήλατο και διάδρομοι μεταβλητής ταχύτητας). Γυμναστική κάνουμε και μέσω της προπόνησης για πολλά αθλήματα ή της ψυχαγωγικής ενασχόλησής μας με αυτά. Επίσης, η γυμναστική μπορεί να συνδυαστεί με το χορό, τις ακροβατικές ασκήσεις, τις πολεμικές τέχνες και τις πρακτικές διαφόρων ανατολικών φιλοσοφιών, για τη δημιουργία πιο σύνθετων, απαιτητικών, αλλά και ευχάριστων -για πολλούς- δραστηριοτήτων. Τέτοιες είναι, για παράδειγμα, το αερόμπικ, η καποέιρα, οι πιλάτες, η γιόγκα και ιδιαίτερα η χάθα γιόγκα, το τάι τσιν τσουάν, αλλά ακόμη και το πιο σύγχρονο και ιδιαίτερο παρκούρ.

Ο όρος γυμναστική χρησιμοποιείται -ιδιαίτερα σε διεθνές επίπεδο- και ως γενικός τίτλος για όλα τα αθλήματα της αγωνιστικής γυμναστικής, τα οποία διεξάγονται υπό την εποπτεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG). Τα αθλήματα αυτά είναι η ενόργανη ή καλλιτεχνική γυμναστική, η ρυθμική γυμναστική, το τραμπολίνο, η αεροβική γυμναστική και η ακροβατική γυμναστική. Τα τρία πρώτα από αυτά είναι ολυμπιακά αθλήματα. Στη FIG υπάγονται και τα γυμναστικά φεστιβάλ (επιδείξεις) που είναι πολύ δημοφιλή στις σκανδιναβικές χώρες. Δεν είναι ανταγωνιστικά και για την υποστήριξή τους η FIG διοργανώνει κάθε τέσσερα χρόνια την Παγκόσμια Γυμνασιάδα (Gymnaestrada).

Έχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος 

να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..

Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

Απλά εμείς σας δίνουμε τις δικές μας ιδέες..

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 
 
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON