ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ

Αν θέλουμε να φτάσουμε στην πηγή των σύγχρονων γαστρονομικών αναζητήσεων, δεν μπορούμε παρά να ανατρέξουμε στη Γαλλία και την κουζίνα της, κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, αλλά και σε μερικούς ακόμα προάγγελους. Χωρίς εκείνους τίποτα δε θα ήταν ίδιο.

Ίσως ο πιο ξακουστός και διάσημος σεφ στην ιστορία, ο Escoffier υπήρξε ο πρωτοπόρος σεφ της Γαλλίας στις αρχές του 20ου αιώνα. Δοξάστηκε για το ότι κατάφερε να απλοποιήσει τα φανταχτερά πιάτα τα οποία, ο Carême είχε «κωδικοποιήσει», ενώ αυτός θεωρείται πατέρας της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας – όπως την εννοούμε σήμερα. Σχεδίασε τις συνταγές για πέντε βασικές σος, εξέδωσε το «Le Guide Culinaire», το οποίο χρησιμοποιείται ακόμα από τις σχολές μαγειρικής ανά τον κόσμο. Ο Escoffier, εισάγοντας συγκεκριμένους κανόνες και πειθαρχία στην κουζίνα, εξύψωσε τη μαγειρική σ’ ένα αξιοσέβαστο επάγγελμα. Εφηύρε εκατοντάδες πιάτα, όπως το «Peach Melba», το «Cherries Jubilee» και το «Dauphine Potatoes». Εκείνος εισήγαγε την έννοια του «a la carte», ο ίδιος εισήγαγε το στυλ «γραμμή παραγωγής» στις κουζίνες και άσκησε πιέσεις, ώστε οι γυναίκες να μπορούν να γευματίζουν δημόσια!

Έχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος 
να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..
Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.
Απλά εμείς σας δίνουμε τις δικές μας ιδέες..

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON