ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ

Οι μονόκεροι, τα μυθικά πλάσματα με τις μοναδικές ικανότητες, έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην ιστορία και οι παρακάτω πληροφορίες το αποδεικνύουν περίτρανα!

Η πρώτη γνωστή απεικόνιση μονόκερου βρίσκεται στο σπήλαιο Lascaux της Γαλλίας, με τις παλαιολιθικές τοιχογραφίες που χρονολογούνται γύρω στο 15.000 π.Χ. Ο μονόκερως του Lascaux έχει, μάλιστα, δυο κέρατα, πολύ κοντά τοποθετημένα μεταξύ τους. 

H πρώτη γραπτή αναφορά σε μονόκερους στη Δυτική Λογοτεχνία ανήκει στον αρχαίο Έλληνα Κτησία. Τον 5ο αιώνα π.Χ. έγραψε ότι ο μονόκερως είχε λευκό σώμα, μωβ κεφάλι, μπλε μάτια και πολύχρωμο κέρατο, με κόκκινη βάση, λευκή άκρη και ενδιάμεση μαύρη επιφάνεια. 

Ο Μάρκο Πόλο πίστευε ότι σε κάποια από τα ταξίδια του είχε συναντήσει μονόκερους και σχετικά είχε γράψει ότι επρόκειτο για πολύ άσχημα πλάσματα, που δεν έμοιαζαν σε τίποτα με τη φανταστική εικόνα που είχαν πλάσει οι άνθρωποι για αυτά. Η απογοήτευσή του οφείλεται στο ότι τα πλάσματα που συναντούσε στα ταξίδια του ο μεγάλος εξερευνητής ήταν στην πραγματικότητα ρινόκεροι!

Ο Τζένγκινς Χαν υποτίθεται ότι αποφάσισε να μην κατακτήσει τις Ινδίες, όταν συνάντησε έναν μονόκερω που του υποκλίθηκε. Θεώρησε αυτή την κίνηση σημάδι που είχε στείλει ο νεκρός πατέρας του κι έτσι δεν άφησε τον στρατό του να προελάσει στην περιοχή. 

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι άνθρωποι άρχισαν να πιστεύουν ότι οι μονόκεροι είχαν θεραπευτικές ιδιότητες, ιδίως το κέρας και το τρίχωμά τους. 

Οι φημολογούμενες θεραπευτικές ιδιότητες του κέρατος του μονόκερου επέδρασαν καταλυτικά στη μείωση του πληθυσμού της φάλαινας μονόκερου, καθώς πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι, αφού δεν έβρισκαν κανονικούς μονόκερους, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτό της συγκεκριμένης φάλαινας. 

Μονόκεροι απεικονίζονται σε σφραγίδες και θυρεούς των αρχαίων Βαβυλώνιων και Ασσυρίων, αλλά ο πιο διάσημος θυρεός με μονόκερω είναι αυτός του Βασιλιά της Σκωτίας James III που χρονολογείται στις αρχές του 15ου αιώνα. 

Αν θέλετε πολύ να σας φανερωθεί ένας μονόκερως, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Lake Superior State University του Michigan, όπου από το 1971 δίνονται άδειες για εξερευνητές μονόκερων.

Έχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος 

να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..

Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

Απλά εμείς σας δίνουμε τις δικές μας ιδέες..

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON