ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΠΕΠΠΑ ΚΑΙ ΤΖΩΡΤΖ

Η Πέππα το γουρουνάκι είναι βρετανική παιδική σειρά για παιδιά προσχολικής ηλικίας που ξεκίνησε στις 31 Μαϊου του 2004 και προβάλλεται μέχρι και σήμερα.

Η Πέππα είναι 5 χρόνων και ζει με την οικογένεια της (μαμά, μπαμπάς και Τζώρτζ). Επισκέπτονται τον παππού και τη γιαγιά, ενώ η καλύτερη της φίλη είναι η Σούζυ η προβατίνα.

Γενικά οι χαρακτήρες έχουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά (ζουν σε σπίτια, φορούν ρούχα, πηγαίνουν σχολείο, εργάζονται, κλπ.), αλλά διατηρούν και τα χαρακτηριστικά των ζώων (πχ. τα γουρουνάκια λατρεύουν τα λασπόλουτρα, κλπ.).

Στο Ηνωμένο Βασίλειο προβάλλεται στο Channel 5 και στην Ελλάδα στο Star Channel. Παγκόσμια παίζει σε 180 χώρες, ενώ πρόσφατα λογοκρίθηκε και απαγορεύτηκε στην Κίνα. Η «Πέππα το γουρουνάκι» απαγορεύθηκε σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να καταγγέλλουν ότι το διάσημο βρετανικό καρτούν χρησιμοποιείται για «ανατρεπτικούς» σκοπούς.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ

 

14 αυγά

540 γρ ζάχαρη

3 βανιλέτες Αλσα

315 γρ αλεύρι ΓΟΧ

225 γρ κόρν φλάουερ

2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

Χτυπήστε αυγά και ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν,να διπλασιαστούν σε όγκο και να αφρατέψουν.

Βάλτε τα άλευρα το μπαίκιν και τις βανίλιες σε ένα μπώλ. Ανακατέψτε .

Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά τα άλευρα στο μίξερ ..

Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα ταψάκια (το ένα διαμέτρου 28 εκ και

το άλλο διαμέτρου 17 εκ).

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 βαθμούς για 35 -40 λεπτά ..

Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και κόψτε τα όπως  εσείς θέλετε ( λεπτά η χοντρά).

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

 

300 γρ  νερό

300 γρ  ζάχαρη

ένα ολόκληρο πορτοκάλι

2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

2 σφηνάκια κονιάκ

Βράστε το νερό, την ζάχαρη,το πορτοκάλι και την γλυκόζη για 20 λεπτά.

Τραβήξτε από την φωτιά και όταν κρυώσει προσθέστε το κονιάκ

και ανακατέψτε καλά.

Αν το σιρόπι σας είναι πιο πηχτό από ότι πρέπει αραιώστε το

με λίγο νερό.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1500 ml φυτική κρέμα γάλακτος

300 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

2 βανίλιες

600 γρ μπισκότα Ορεο περασμένα από το μούλτι..

 

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τις βανίλιες μέχρι να έχετε μια σφικτή σαντιγί.

Προσθέστε τα μπισκότα και ανακατέψτε με μια μαρίζ.

Βάλτε στο ψυγείο.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

 

454 μαλακό βούτυρο

907 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

2 βανίλιες

1-3 κουταλιές γάλα ( αν χρειαστεί)

Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες( με το φτερό του μίξερ) μέχρι το μείγμα 

να ασπρίσει και να αφρατέψει .Προσθέστε γάλα αν είναι πολύ σφικτό.

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

 

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι των 28 εκ (με πινέλο) και στρώστε μια δόση κρέμας .

Συνεχίστε μέχρι και το τελευταίο.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

Σε ξεχωριστή βάση κάντε το ίδιο και στο παντεσπάνι των 17 εκ.

Καλύψτε και τις δυο μέρη της τούρτας σας με βουτυρόκρεμα ..

 

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει και καλύψτε με την μπλέ ζαχαρόπαστα …

 

Φτιάξτε τις φιγούρες σας,αφήστε τις να στερεοποιηθούν και αρχίστε 

να φτιάχνετε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες ..

 

Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και ακολουθήστε την έμπνευση σας.. 

 

 

 

Καλή Επιτυχία !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON