ΤΟΥΡΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ RED VELVET

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (Ο.Σ.Φ.Π.) ή εν συντομία Ολυμπιακός Πειραιώς, είναι ελληνικός πολυαθλητικός σύλλογος με έδρα τον Πειραιά. Ο σύλλογος γιορτάζει τα γενέθλιά του στις 10 Μαρτίου 1925.Η ημερομηνία αυτή αποτυπώνει στο συμβολικό επίπεδο την επίλυση, μεταξύ των ιδρυτών, διαφόρων προβλημάτων που είχαν καθυστερήσει την οριστικοποίηση της σύστασής του. H ιδρυτική συνέλευσή του είχε λάβει χώρα σχεδόν ένα ολόκληρο έτος πριν, τον Μάιο του 1924.Επίσημα, τυπικά, συστάθηκε στις 20 Μαΐου 1925 (βλ. αναλυτ. στην ενότ. Ιστορία. Ίδρυση). Το έμβλημα της ομάδας είναι η δαφνοστεφανωμένη κεφαλή αθλητή (που παραδοσιακά αναφέρεται ως έφηβος). Ο σύλλογος είναι γνωστός με το προσωνύμιο Θρύλος και οι φίλοι και οπαδοί του με το παρατσούκλι γαύροι.

Είναι το λαοφιλέστερο αθλητικό σωματείο της Ελλάδος, σύμφωνα με την UEFA, αλλά και σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημιακών και των μετρήσεων που έχουν διεξαχθεί διαχρονικά.Η δημοτικότητα του Ολυμπιακού πέρα από τα γεωγραφικά όρια του Πειραιά και η ύπαρξη πλήθους οπαδών του σε όλη την Ελλάδα, αποτυπώνει -από κοινωνιολογική σκοπιά- την ταύτιση του κόσμου της επαρχίας με τον φορέα που αντιμάχεται και τιμωρεί τον αθηναϊκό υδροκεφαλισμό και αριστοκρατισμό, ο οποίος ταυτίζεται συμβολικά με τον Παναθηναϊκό.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (για σκεύος διαμέτρου 20cm)

3 μεγάλα αυγά
120 γρ ζάχαρη
70 γρ αλεύρι
50 γρ κόρν φλάουερ
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
10 γρ κακάο σκόνη
2 κουταλάκια κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής wilton Christmas Red

 

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν..Ρίξτε μέσα τις βανίλιες.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 C.

Ανακατέψτε το αλεύρι, το κόρν φλάουερ, το κακάο και το μπαίκιν πάουντερ.

Ρίξτε το μέσα στο μείγμα των αυγών.

 

Προσθέστε το χρώμα να αναμειχθεί καλά.

Βουτυρώστε καλά το σκεύος σας.

Βάλτε μέσα χαρτί ψησίματος να κολλήσει καλά στα τοιχώματα και βουτυρώστε και το χαρτί.

Ρίξτε μέσα το μείγμα..

 

Βάλτε στον φούρνο και ψήστε για περίπου 40 λεπτά. 

Αφήστε το να κρυώσει  και κόψτε το στα 3 .

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

 

150 γρ ζάχαρη

150 γρ νερό 

Μια φλούδα πορτοκαλιού

1 σφηνάκι κονιάκ

ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκόζη

Βράστε για 10-12  λεπτά όλα τα υλικά μαζί .

Αφήστε να κρυώσει καλά.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

 

2 συσκ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
2,1/2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
3 κουταλάκια του γλυκού εσάνς λεμονιού
2 φάκελοι Γκαρνί βανίλια Γιώτης

Χτυπήστε το τυρί(να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)με την κρέμα γάλακτος.

Προσθέστε το άρωμα.

Ρίξτε και το γκαρνί (σκόνη)να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

 

Ποτίστε την βάση της τούρτας.

Στρώστε το πρώτο στρώμα κρέμας.

Συνεχίστε με τα υπόλοιπα παντεσπάνια.

 

Καλύψτε με κρέμα,στρώστε την καλά με μια σπάτουλα  και βάλτε την

στο ψυγείο να σφίξει.

 

Στρώστε το πάνω μέρος της τούρτας σας με κόκκινη ζαχαρόπαστα (μικρότερη από την διάμετρο 

της τούρτας. Βρέξτε στο κάτω μέρος το σήμα του Ολυμπιακού από ζαχαρόπαστα και κολλήστε 

το πάνω στη κόκκινη ζαχαρόπαστα.

Με ένα κορνέ με την κρέμα που σας έμεινε γεμίστε με μικρές ροζέτες το κενό περιμετρικά.

Στολίστε το κάτω μέρος της Τούρτας σας με κόκκινα ζαχαρωτά στρογγυλά καραμελάκια.

Φτιάξτε το κασκόλ ενώνοντας 2 μεσαία σε πάχος φιτίλια ζαχαρόπαστας

(ένα κόκκινο και ένα άσπρο) και πατήστε τα με τον πλάστη να ενωθούν… 

Ισιώστε πλευρικά το κασκόλ με ένα κοφτερό μαχαίρι αν χρειαστεί..

 

Κόψτε κρόσια στο κασκόλ με ένα μαχαιράκι και από τις δυο πλευρές..

Βάλτε το προσεκτικά πάνω στην τούρτα σας.

Έτοιμη ..

 

<Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ

δαφνοστεφανωμένε μεγάλε και τρανέ

έχεις δύναμή σου Ολυμπιακέ,

τον πύρινό σου κόσμο που δε λυγά ποτέ.>

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON