ΤΟΥΡΤΑ ΦΕΡΕΡΟ ΡΟΣΕ (Ferrero Rocher)

Μικέλε Φερέρο , ο «πλουσιότερος γλυκατζής του πλανήτη» όπως τον αποκαλούσε το περιοδικό Forbes που τον κατέτασσε στην 30 θέση της «χρυσής λίστας» του με προσωπική περιουσία 23,4 δις. δολαρίων. Ο, χαμηλών τόνων αλλά ισχυρός και αλύγιστος, Ιταλός επιχειρηματίας πήρε την μυστική συνταγή του πατέρα του, του Πιέτρο Φερέρο, την «πείραξε» λιγάκι, την μετονόμασε Nutella και έτσι δημιούργησε έναν εθισμό που τελειωμό δεν έχει. Και μαζί με αυτόν, μια αυτοκρατορία με 11 εργοστάσια, 22.000 εργαζόμενους, παρουσία σε 160 χώρες και ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Διατηρούσε γενναιόδωρες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους του, επέστρεφε τμήμα των εσόδων του στην τοπική κοινότητα και επέβλεπε στενά την παραγωγή. Δεν άφησε «ξένα χέρια» να αγγίξουν την οικογενειακή επιχείρηση παρόλο που είχε υποστεί στενό μαρκάρισμα από τις Nestle SA και Mars, ενώ φρόντιζε να κρατά σε απόσταση ασφαλείας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ως ευφυέστατος επιχειρηματίας, ο Μικέλε δεν επαναπαύθηκε στις δάφνες και την επιτυχία της Nutella αλλά λάνσαρε και νέα προϊόντα που απεδείχθησαν εξίσου επιτυχημένα, όπως τα σοκολατένια αυγά Kinder με το παιχνίδι έκπληξη στο εσωτερικό τους, τα σοκολατάκια Ferrero Rocher και τις κλασσικές πλέον καραμελίτσες Tic Tac. Και φυσικά, ακολούθησε μια στρατηγική μάρκετινγκ, η οποία σήμερα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους.

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (για σκεύος 30 εκατοστών)

9 μεγάλα φρέσκα αυγά

350 γρ ζάχαρη

180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ κόρν φλάουερ

80 γρ κακάο σκόνη

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

4 βανιλέτες

100 γρ καλό κονιάκ

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
και προσθέστε  τις βανιλέτες .

Αναμείξτε το αλεύρι , το κόρν φλάουερ , το κακάο, το μπαίκιν  σε ένα μπώλ.

Προσθέστε το το μείγμα των αλεύρων λίγο -λίγο .

Ρίξτε στο τέλος το κονιάκ.

Στρώστε το σκεύος σας με αντικολλητικό χαρτί.

Βουτυρώστε ελαφρά το χαρτί..

Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο(170c) φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Κόψτε μόλις κρυώσει καλά σε 3 κομμάτια..

Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα.

Μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε τα σκεπάζουμε με πετσέτα για να μην

χάσουν την υγρασία τους .

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

 

1 κούπα του καφέ ζεστό νερό

2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ρόφημα σοκολάτας Cadbury

25 γρ κονιάκ 

Αφήνουμε να κρυώσει,προσθέτουμε το κονιάκ  και μετά ποτίζουμε το παντεσπάνι μας.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 

 

510 γρ Σοκολάτα Πραλίνα Νεστλέ 

2 κουταλιές Πραλίνα φουντουκιού (μπορείτε να βάλετε Νουτέλα)

1500 γρ κρέμα γάλακτος Arla 35% λιπαρά

400 γρ άχνη ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κοφτή κρεμόριο

10 σοκολατάκια Φερέρο περασμένα στο μούλτι

 

Λιώστε σε χαμηλή φωτιά σε μπαίν μαρί την σοκολάτα .

Προσθέστε την πραλίνα και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί.

Αφήστε να κρυώσει καλά το μείγμα.

Χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας

σταδιακά την άχνη και το κρεμόριο..

 

Όταν η σαντιγί σας σφίξει αρκετά προσθέστε κουταλιά-κουταλιά

το μείγμα της σοκολάτας στην σαντιγί σας..

Μόλις ομογενοποιηθεί ρίξτε και τον πολτό από τα σοκολατάκια..

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ -ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

 

150 γρ φουντούκια χοντροτριμμένα στο μούλτι

2 σοκοφρέτες maxi ψιλοτριμμένες στο μούλτι

8 ολόκληρα σοκολατάκια Φερέρο

βρώσιμο χρυσό χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

Ποτίστε  το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε το με μια δόση κρέμα.

Πασπαλίστε το με λίγη τριμμένη σοκοφρέτα.

Συνεχίστε με τα υπόλοιπα παντεσπάνια .

Καλύψτε όλη την τούρτα σας εξωτερικά με την ίδια κρέμα.

Αφήστε λίγη κρέμα για να κάνετε τις ροζέτες που θα μπούν τα σοκολατάκια.

Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο να σφίξει.

 

Βάλτε σε ένα μπώλ το τρίμμα της σοκοφρέτας που σας περίσσεψε 

και τα φουντούκια.

Μόλις σφίξει η κρέμα στην τούρτα σας βάλτε γύρω γύρω αυτό το μείγμα

και πιέστε να κολλήσει.

 

Φτιάξτε από πάνω τις ροζέτες.

Βάψτε με ένα πινελάκι τα σοκολατάκια σας με το χρυσό χρώμα.

 

Αφήστε να στεγνώσουν λίγο και βάλτε τα πάνω στις ροζέτες.

Έτοιμη!!!

 

Χρόνια πολλά!!

 

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8 Comments
  1. έκανα την τούρτα σας και δεν είναι γλυκιά, έτσι έπρεπε να είναι ; το παντεσπάνι ήταν πολύ σταθερό αλλά όχι σιροπιαστό. Κόπηκε πάρα πολύ καλά στα 3. Έκανα όλα τα βήματα κανονικά και με πολύ προσοχή, στους πελάτες μου δεν άρεσε τόσο πολύ. Για την κρέμα δεν είχαν κανένα πρόβλημα

    1. οι τουρτες μου δεν ειναι ποτε πολυ γλυκιες .. δεν το σιροπιασατε το παντεσπανι ??? δινω υλικα για το ποτισμα του παντεσπανιου μεσα στην συνταγη ..

  2. Καλημέρα.
    Θέλω να φτιάξω την τούρτα για γενέθλια του φίλου μου και μαζεύω τα υλικά.
    Ηθελα να ρωτήσω σχετικά με το κρεμόριο που αναφέρετε (1 κ.σ) σε πιο στάδιο το βάζετε ,γιατί δεν βλέπω να μπαίνει σε κάποιο στάδιο?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    1. Rena Kostoglou
      09:11 (0 minutes ago)

      μαζι με την αχνη… συγνωμη .. για την παραλειψη στο κειμενο .. το διορθωσα…

      1. Ευχαριστώ πολύ..
        Θα φτιάξω από σήμερα το παντεσπάνι,ώστε να μπορέσω να το κόψω αύριο χωρίς ατυχήματα!
        Να έφτιαχνα και την κρέμα ή να την αφήσω για αύριο?τι λέτε?

        1. φτιαξε και την κρεμα απο σημερα και βαλτην στο ψυγειο .. Ετσι αυριο θα εχεις να στησεις την τουρτα σου με την ησυχια σου .. και γω το ιδιο κανω .. παντεσπανια και κρεμες την μια μερα ,στησιμο και διακοσμηση την επομενη

          1. Αυτό έκανα.
            Η τούρτα σερβιρίστηκε το Σάββατο και έκανε θραύση.
            Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή,ήταν καταπληκτική 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON