ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΜ & ΤΖΕΡΥ

Η σειρά Τομ και Τζέρι είναι μια σειρά κινούμενων σχεδίων που δημιουργήθηκε για το σινεμά από τους Γουίλιαμ Χάννα (αγγλ. William Hanna) και Τζόζεφ Μπάρμπερα (αγγλ. Joseph Barbera). Θέμα της είναι η αντιπαλότητα μεταξύ του γάτου Τομ και του ποντικιού Τζέρι, των οποίων οι καταδιώξεις και μάχες συχνά εμπλέκουν κωμική βία. Οι Χάννα και Μπάρμπερα έγραψαν και σκηνοθέτησαν εκατόν δεκατέσσερα επεισόδια μεταξύ 1940 και 1958 στο στούντιο Μέτρο-Γκόλντγουϊν-Μάγιερ στην Καλιφόρνια. Η αρχική σειρά έχει κέρδισει το Όσκαρ Καλύτερου Φιλμ Μικρής διάρκειας (κινούμενα σχέδια) επτά φορές, έχοντας μαζί με τα Silly Symphonies της εταιρίας παραγωγής Ουώλτ Ντίσνεϋ, τα περισσότερα Όσκαρ για ταινία κινουμένων σχεδίων. Οι Τομ και Τζέρι έχουν ένα παγκόσμιο κοινό που αποτελείται από μικρούς και μεγάλους, και θεωρείται ως μία από τις πιο διάσημες και μακροβιότερες αντιπαλότητες στον αμερικάνικο κινηματογράφο.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

Συνταγή εδώ : https://koykoycook.gr/?p=18776

Θα χρειαστείτε 3 παντεσπάνια.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

 

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλούδα από ένα λεμόνι

1 σφηνοπότηρο κονιάκ

Βράστε το νερό, την ζάχαρη,την φλούδα για 10-12 λεπτά.

Τραβήξτε από την φωτιά και όταν κρυώσει προσθέστε το κονιάκ

και ανακατέψτε καλά.

Αν το σιρόπι σας είναι πιο πηχτό από ότι πρέπει αραιώστε το

με λίγο νερό.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 

10 φάκελοι Γκαρνί σοκολάτα

4 φλυτζάνια γάλα

3 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος  35% λιπαρά

1 καπάκι κονιάκ

4 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο Παυλίδη

4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

Χτυπήστε τα Γκαρνί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Προσθέστε το κονιάκ και σταδιακά το κακάο σκόνη και την άχνη.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή και για την γέμιση και για την

επικάλυψη γύρω γύρω.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΗ ΓΚΑΝΑΣ

 

450 γρ κουβερτούρα Παυλίδη

500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 μεγάλες κουταλιές Νουτέλα

Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί αρκετά( όχι να βράσει) ρίξτε μέσα την κουβερτούρα

και τραβήξτε από την φωτιά. Αφήστε την στην άκρη για 5 λεπτά ..

Ανακατέψτε καλά να λιώσει η σοκολάτα και ρίξτε μέσα την Νουτέλα .

Αφήστε την να κρυώσει(όχι στο ψυγείο).

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ

 

Βρέξτε με το σιρόπι το πρώτο παντεσπάνι.

Στρώστε το πρώτο στρώμα κρέμα σοκολάτα.

Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κορνέ μιας χρήσης χωρίς μύτη.

Απλά να το κόψετε με το ψαλίδι μπροστά.

Στα μικρά κενά που θα αφήσετε κάντε το ίδιο με την μαλακή Γκανάς.

Συνεχίστε το ίδιο με τα υπόλοιπα παντεσπάνια.

 

Με την Γκανάς που θα σας περισσέψει επαλείψτε την τούρτα σας από πάνω ..

(Ο συνδυασμός της κρέμας μαζί με την γκανάς θα δώσει υπέροχη σοκολατένια γεύση

στην τούρτα σας)..

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

 

Καλύψτε το πάνω μέρος της τούρτας σας με κίτρινη Ζαχαρόπαστα.

 

Με ένα κορνέ με μύτη για μεγάλες ροζέτες τελειώστε την διακόσμηση γύρω γύρω.

 

 

Βάλτε την στο ψυγείο  και φτιάξτε τις φιγούρες του Τόμ και Τζέρυ.

 

Γράψτε με ένα βρώσιμο μαύρο μαρκαδόρο τα < Χρόνια πολλά>

πάνω σε μια λωρίδα άσπρη ζαχαρόπαστα..

Τυλίξτε τις άκρες για να φαίνεται σαν <πάπυρος>.

Χρωματίστε τις άκρες γύρω γύρω με μπλέ μεταλιζέ βρώσιμο μαρκαδόρο.

 

Κάντε την μικρή τούρτα ενδιάμεσα με λίγη σφικτή άσπρη σαντιγί και στολίστε την με

μικρά χρωματιστά καραμελάκια.

Φτιάξτε τα κεράκια με καφέ ζαχαρόπαστα και ζωγραφίστε τις φλόγες με

κόκκινο βρώσιμο μαρκαδόρο.

 

Κολλήστε τις φιγούρες σας και τον <πάπυρο> πάνω στην τούρτα με λίγο νεράκι

και ένα μικρό πινελάκι.

Χρόνια πολλά!!

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON