ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΙΝ(MR BEAN)

Το Mr. Bean ήταν μια Βρετανική κωμική τηλεοπτική σειρά ημίωρων επεισοδίων, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Ρόουαν Άτκινσον. Το σενάριο ήταν των Ρόουαν ΆτκινσονΡόμπιν ΝτρίσκολΡίτσαρντ Κέρτις και Μπεν Έλτον. Το πρώτο επεισόδιο μεταδόθηκε στις 1 Ιανουαρίου 1990 και το τελευταίο στις 31 Οκτωβρίου 1995.

Κατά τη διάρκεια της πενταετούς διάρκειάς της, η σειρά κέρδισε μεγάλο μέρος των Βρετανών και όχι μόνο τηλεθεατών, συμπεριλαμβανομένων 18,74 εκατομμυρίων για το επεισόδιο του 1992 The Trouble With Mr Bean, και ήταν ο αποδέκτης διάφορων διεθνών διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του Rose d’Or. Η σειρά έχει μεταδοθεί σε πάρα πολλές χώρες, έχει εμπνεύσει δύο ταινίες και μια σειρά κινουμένων σχεδίων.

Ο Ρόουαν Άτκινσον είναι χαρακτηριστικός στη σειρά αυτή για την εκφραστικότητά του και τις ευφυείς επινοήσεις αστείων. Σε κάποια επεισόδια συμπρωταγωνιστεί ένα πάνινο αρκουδάκι, ο Teddy, το οποίο ο Bean νομίζει ότι είναι ζωντανό.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

Συνταγή εδώ : https://koykoycook.gr/?p=18776

Θα χρειαστείτε 3 παντεσπάνια.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

 

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλούδα από ένα λεμόνι

1 σφηνοπότηρο κονιάκ

Βράστε το νερό, την ζάχαρη,την φλούδα για 10-12 λεπτά.

Τραβήξτε από την φωτιά και όταν κρυώσει προσθέστε το κονιάκ

και ανακατέψτε καλά.

Αν το σιρόπι σας είναι πιο πηχτό από ότι πρέπει αραιώστε το

με λίγο νερό.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

6 κρέμες Μόρφατ κουτί

3 σοκολάτες πραλίνες Νεστλέ (των 170 γρ η μια) λιωμένες σε μπαίν μαρί

3 μεγάλες κουταλιές της σούπας Νουτέλα

3 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο Παυλίδη

3 κουταλιές της σούπας γεμάτες ζάχαρη άχνη

Χτυπήστε τις κρέμες και ενσωματώστε σταδιακά τις λιωμένες σοκολάτες.

Προσθέστε την Νουτέλα,το κακάο και την άχνη.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΟΡΕΟ

 

500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

2 πακέτα Ορεο κούκις classic των 154 γρ  περασμένα στο μούλτι

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη

και μετά την βανίλια.

 

Μόλις σφίξει αρκετά σταματήστε το μίξερ και ρίξτε μέσα τα Ορεο.

Ανακατέψτε απαλά με μια κουτάλα .

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ

 

Με ένα πινέλο βρέξτε ελαφρά το πρώτο παντεσπάνι.

Στρώστε  την κρέμα Ορεο..

Βρέξτε με το ίδιο τρόπο το δεύτερο παντεσπάνι.

 

Στρώστε την κρέμα σοκολάτα..

Τοποθετήστε  το τελευταίο παντεσπάνι.

Βρέξτε και αυτό με σιρόπι.

Φτιάξτε βουτυρόκρεμα (1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό + 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη + 1 βανίλια και χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ).

Αλείψτε το πάνω μέρος της τούρτας σας με μια σπάτουλα.

Βάλτε στο ψυγείο.

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

 

Καλύψτε το πάνω μέρος της τούρτας σας με άσπρη ζαχαρόπαστα.

Με κορνέ/μύτη για ροζέτες καλύψτε τα πλάγια της τούρτας σας

με την κρέμα σοκολάτας που σας έχει περισσέψει από την γέμιση.

 

Φτιάξτε πρώτα το κεφάλι του Μίστερ Μπίν.

Συνεχίστε με το σώμα.

Φτιάξτε τον Τέντυ το αρκουδάκι.

 

Γράψτε σε ένα κομμάτι κίτρινη ζαχαρόπαστα με μαύρο βρώσιμο μαρκαδόρο τα <Χρόνια πολλά>.

 

Χαρούμενα Γενέθλια…!!!!

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON