ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ ΜΑΡΑΣΚΙΝΟ

Μαρασκίνο: Στο ξινό κεράσι ή βύσσινο του είδους marasca οφείλει την ονομασία του το δημοφιλές Μαρασκίνο, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη ζαχαροπλαστική, ως βασικό συστατικό που προσδίδει γεύση και άρωμα σε πολλές συνταγές γλυκών.

04-maraschino-cherries-large.w710.h473.2x

Το Μαρασκίνο έχει μία λαμπρή ιστορία που ξεκινά το 1759 με τον Franscesco Drioli, ένα Βενετό έμπορο που ξεκινά την παραγωγή του κερασιού μαρασκίνο στη Ζαντάρ, πρωτεύουσα της Δαλματίας που συνέδεσε το όνομά της με την παραγωγή του καρπού. Η ποτοποιία του Drioli και το υπέροχο Μαρασκίνο του κατέκτησαν όλο τον κόσμο και έγιναν η αγαπημένη μάρκα ποτού για 150 χρόνια, με τον Drioli, την οικογένειά του και τους απογόνου του, να απολαμβάνουν σεβασμό και χρήματα από βασιλιάδες και αυτοκράτορες, σε Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία. Σήμερα, η Κροατία παραμένει να είναι η μεγαλύτερη παραγωγός λικέρ στον κόσμο, με το Μαρασκίνο να διατηρεί τα σκήπτρα της προτίμησης της μεγαλύτερης μερίδας του κοινού που αγαπά τα ηδύποτα.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1711201634314 (2)

Συνταγή εδώ : https://koykoycook.gr/?p=18776

Θα χρειαστείτε 3 παντεσπάνια.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

cherries (2) maraskino_1

Στο ζουμί που έχει το βαζάκι με τα κερασάκια μαρασκίνο(800 γρ) προσθέστε 

ένα σφηνάκι λικέρ μαρασκίνο και με αυτό θα ποτίσετε την τούρτα σας..

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

0302201527067 (2)

8 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής κακάο

6 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει..

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ-ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ

1912201320144

Με ένα πινέλο βρέξτε ελαφρά το πρώτο παντεσπάνι.

1912201320137

Στρώστε  την κρέμα σοκολάτα..

Βρέξτε με το ίδιο τρόπο το δεύτερο παντεσπάνι.

Συνεχίστε με το δεύτερο στρώμα κρέμας.

Τοποθετήστε  το τελευταίο παντεσπάνι.

Βρέξτε και αυτό με σιρόπι.

Με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτα επικαλύψτε όλη την τούρτα.

3005201633729 (2)

Με ένα κορνέ κάντε την διακόσμηση γύρω γύρω.

3005201633730 (2)

Κάντε μικρές ροζέτες στην επιφάνεια της τούρτας σας και στολίστε την

με ολόκληρα κερασάκια Μαρασκίνο μαζί με το κοτσανάκι τους.

3005201633728 (2)

Απολαυστική όσο δεν παίρνει .. Death by Chocolate….

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON