ΦΟΝΤΑΝ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Τα φοντάν αποτέλεσαν μία από τις πιο γλυκιές αμαρτίες των παιδιών μεσοαστικών οικογενειών των δεκαετιών του 60 και 70. Η νοικοκυρά που σεβόταν τον εαυτό της έπρεπε να είχε υποχρεωτικά στο σπίτι ανά πάσα στιγμή μια φοντανιέρα με φοντάν. Ήταν ζήτημα τιμής να υπάρχει ένα μικρό γλύκισμα για να κεραστεί ο απρόσμενος επισκέπτης. Ήταν θέμα τιμής για την μεσοαστική νοικοκυρά να έχει φοντάν (Ευρωπαϊκού τύπου γλύκισμα), καθώς τα άλλα εναλλακτικά κεράσματα της στιγμής ήταν τα γλυκά του κουταλιού και το υποβρύχιο, τα οποία ήταν δηλωτικά φτώχειας (μιλάμε για το 60 και το 70, μην κοιτάτε που σήμερα το γλυκό του κουταλιού και το υποβρύχιο είναι λάιφ στάιλ). Συνήθως η φοντανιέρα με τα φοντάν ήταν κρυμμένη σε μυστική τοποθεσία για να αποφευχθεί η κατανάλωση των φοντάν (και άρα το ντρόπιασμα της νοικοκυράς) από τα παιδιά του σπιτιού. Έλα όμως που κάθε παιδί που σεβόταν τον εαυτό του έπρεπε να ανακαλύψει την μυστική τοποθεσία και να καταναλώσει ΟΛΑ τα φοντάν!

Ενα άλλο τραγελαφικό που μπορούσε να συμβεί όμως, γινόταν όταν αφενός τα παιδιά του σπιτιού δεν κατάφερναν να ανακαλύψουν την φοντανιέρα και αφετέρου τύχαινε να μην υπάρχει επισκέπτης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν υπήρχε λοιπόν μια ξαφνική επίσκεψη, γινόταν αντιληπτό ότι τα ξεχασμένα φοντάν έχουν αλλοιωθεί και είτε είναι πέραν κάθε σκέψης το κέρασμα τους στον επισκέπτη, είτε το κέρασμα ακολουθούσε (μετά από λίγη ώρα) μακροχρόνια επίσκεψη στην τουαλέτα προς αποβολή του στομαχικού ή εντερικού περιεχομένου (σοκολατάκια ξεχασμένα για τρεις μήνες σε συνθήκες ελληνικού καλοκαιριού αποτελούν το καλύτερο υπόστρωμα ανάπτυξης σαλμονέλας και άλλων βακτηριδίων). 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(30 κομμάτια περίπου)

0802201736570 (2)

100 γρ βούτυρο η μαργαρίνη

220 γρ ζαχαρούχο γάλα

180 γρ ινδοκάρυδο

90 γρ κακάο άγλυκο σκόνη κοσκινισμένο

450 γρ λευκή κουβερτούρα

κόκκινο η φούξια χρώμα ζαχαροπλαστικής

0812201425958 (2)

Λιώστε το βούτυρο η την μαργαρίνη σε ένα σκεύος η στον φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέστε ανακατεύοντας το ζαχαρούχο με ένα κουτάλι.

0802201736516 (2)

Ρίξτε πρώτα το κακάο ,μετά το ινδοκάρυδο και ανακατέψτε.

Ζυμώστε με τα χέρια σας ( προτιμότερο να φοράτε γάντια μιας χρήσης) μέχρι να γίνει μια μπάλα.

0802201736526 (2)

Πλάστε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.

Βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσουν για μια ώρα περίπου.

0802201736527 (2)

Λιώστε την σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά σε μπαίν μαρί.

Προσθέστε το χρώμα.

0802201736555 (2)

Βουτήξτε ένα ένα τα φοντάν στην χρωματισμένη σοκολάτα και αφήστε τα

πάνω σε χαρτί ψησίματος να σφίξει το περίβλημα τους .

Μπορείτε να διαλέξετε ότι χρώμα θέλετε για να χρωματίσετε την σοκολάτα  η να τα αφήσετε τελείως λευκά.

Γεύση λευκής σοκολάτας μαζί με κακάο και  ινδοκάρυδο.

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο??

0802201736571 (2)

Υπέροχο γλυκάκι για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.. και όχι μόνο…!!!

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON