ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ,ΜΕΛΙ & ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Πρόσφατα η εταιρεία Mediterranean Foods A.E., που παράγει τα προϊόνταBRAVA λανσάρισε στην αγορά (5) νέες Σάλτσες με βάση το Ξύδι Βαλσάμικο σε διάφορες γεύσεις (Κλασική, με Μέλι, Σύκο, Φράουλα, Λέμονι-Πορτοκάλι).

Οι συγκεκριμένες κρέμες Βαλσάμικου, ανταποκρίνονται πλήρως στις νέες τάσεις, που διαμορφώνονται στην σχετική κατηγορία προϊόντων διεθνώς. Η πλούσια βελούδινη υφή και η γλυκόξινη γεύση που δίνει ο συνδυασμός του μούστου σταφυλιών με το παλαιωμένο βαλσάμικο καθιστούν το προϊόν ιδανικό για κάθε είδους μαρινάρισμα ή γαρνίρισμα οποιουδήποτε αλμυρού ή γλυκού πιάτου.

Οι συσκευασίες είναι εντυπωσιακές, εύχρηστες και κατατάσσουν το προϊόν στην Premium κατηγορία.

Άψογη στην εμφάνιση την γεύση και την ποιότητα η BRAVA συνεχίζει να ανανεώνεται και να νοστιμίζει το καθημερινό μας γεύμα εδώ και 85 ολόκληρα χρόνια.

Διαλέγοντας λοιπόν καταρχάς το κλασσικό Βαλσάμικο από την κασετίνα που μου έστειλε η Mediterranean Foods A.E έφτιαξα την συνταγή που θα δείτε παρακάτω ..

2003201632928 (2)

Ένα ζουμερό κατόπουλο που έχει σιγοψηθεί στην γάστρα και αναδύει τα υπέροχα αρώματα της μαρινάδας του.

Η γεύση που σε κατακλύζει με την πρώτη μπουκιά είναι  έντονα γλυκόξινη…

Ένα πιάτο τόσο εύκολο που κανείς δεν θα πιστεύει τι απλή διαδικασία χρειάζεται για να μαγειρευτεί.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

2003201632937 (2)

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σκόνη

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι

2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ

100 γρ ελαιόλαδο

μισό κουταλάκι αλάτι

χυμό από 1 πορτοκάλι

150 γρ κλασσικό βαλσάμικο ξύδι Brava

2 ποτήρια νερό

1 μεγάλο φρέσκο κοτόπουλο

2003201632942 (2)

 

Βάλτε τα 5 πρώτα υλικά σε ένα μπώλ.

2003201632946 (2)

Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού .

2003201632940 (2)

Ρίξτε το Βαλσάμικο και ανακατέψτε.

2003201632948 (2)

 

Προσθεστε το νερό και ανακατέψτε ξανά.

2003201632951 (2)

Βάλτε  το κοτόπουλο στην γάστρα  και περιχύστε το με την μαρινάδα..

Βάλτε την γάστρα στο ψυγείο.

2003201632957 (2)

Εγώ το αφήνω στην μαρινάδα σχεδόν 24 ώρες  γυρίζοντας το και από την άλλη πλευρά

2-3 φορές..

2003201632968 (2)

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 c μέχρι να ροδίσει ..

Προσθέστε ακόμα λίγο νερό αν χρειαστεί…

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON