ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ / Guest Home Cook: Ελένη Καρακυρίτση

Την Ελένη Καρακυρίτση την γνώρισα μέσα από το Facebook πριν 3 χρόνια ακριβώς..

Μας συνέδεσε η κοινή μας αγάπη για την μαγειρική και όχι μόνο.

Είμαστε και οι 2 νησιώτισσες ,εκείνη από την Μήλο εγώ Σαμιώτισσα.

Πρόσφατα η αγάπη της για την μαγειρική την οδήγησε σε μια σχολή βοηθών μαγείρων.

Η μαγειρική ομάδα που διατηρεί η Ελένη στο Facebook <οι Δημιουργίες μας> φιλοξενεί

όχι μόνο μαγειρικές αναζητήσεις αλλά κάθε είδους δημιουργία και καλλιτεχνική αναζήτηση.

https://www.facebook.com/groups/dimioyrgies/

Συνταγές της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό <Στείλε την συνταγή σου>.

12325138_10204280121681791_188333858_n 12498946_10204280122041800_221467406_n

12910084_10204280122241805_1774726225_n 12910094_10204280122161803_162394588_n

12895532_10204280121921797_1528398427_n 12895547_10204280121881796_1008328073_n

12899997_10204280121721792_1276539777_n 12910614_10204280121521787_1820418584_n

Η Ελένη είναι τέλειο παράδειγμα της παροιμίας <Κάλιο αργά πάρα ποτέ>.

10301587_10201396938004001_5550374643731166940_n

Η καταγωγή της σηματοδοτεί και τον χαρακτήρα της :

Περήφανη,αγωνίστρια και πείσμων με ότι καταπιάνεται ..

 

 

60271_1288429789436_5480752_n

Η μαγειρική για εμένα είναι το πάθος μου θα έλεγα όπως και η ζαχαροπλαστική
Μεγάλες αγάπες και τα δύο…

Γεννήθηκα στην Μήλο και ζω στην Κρήτη 32 χρόνια .
Όταν παντρεύτηκα στην ηλικία των 18 ετών ήξερα να κάνω μακαρόνια,ψητό φούρνου και ομελέτες.
Ένα από τα δώρα στον γάμο μου ήταν ένα βιβλίο Μαγειρικής  της Σοφίας Σκούρα με πράσινο χοντρό εξώφυλλο.
Ήταν για εμένα ο οδηγός μου και δεν το αποχωρίζομαι ούτε τώρα.
Το γαλακτομπούρεκο της το κάνω από τότε από την ηλικία των 19 ετών.

1463910_10200814368720133_7726995153468204010_n
Στην πορεία της ζωής μου απέκτησα τρία παιδιά, μια κόρη και δύο γιους και έχω πέντε εγγονάκια.
Το πάθος μου λοιπόν είπα να το κάνω επάγγελμα και έτσι πέρσι δούλεψα σε επαγγελματική κουζίνα.
Μου αρέσει πολύ να διαβάζω,να ενημερώνομαι και να έχω γνώσεις για αυτό που κάνω μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω μαθήματα σε ιδιωτική σχολή πάνω στην κρύα κουζίνα που αυτό είναι και το αντικείμενο μου.
Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία.

Έμαθα  παρά πολλά πράγματα καθώς και σκάλισμα  φρούτων και λαχανικών,μια ασχολία που με ηρεμεί αφάνταστα.

Έχω παρακολουθήσει επίσης αρκετά σεμινάρια για ζαχαροπλαστική.
Η Μαγειρική και η ζαχαροπλαστική  είναι ψυχοθεραπεία για εμένα.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΥΡΙΤΣΗ1 (2)

700-800 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο(μισό χοιρινό – μισό μοσχαρίσιο)

τρεις κουταλιές της σούπας μαϊντανό

1 αυγό 

τον χυμό μισού λεμονιού 

δυο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 

αλάτι πιπέρι 

λίγο αποξηραμένο θυμάρι 

λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο 

3 φέτες βρεγμένο και στυμμένο ψωμί

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΥΡΙΤΣΗ2

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνω σε κεφτεδάκια.

Αφήνω το μείγμα να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα να αναμιχθούν όλα τα αρώματα από τα βότανα .

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΥΡΙΤΣΗ3 (2)

Πλάθω τα κεφτεδάκια μου.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΥΡΙΤΣΗ4 (2)

Τα τηγανίζω σε ελαιόλαδο  και τα αφήνω σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια .

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΥΡΙΤΣΗ5 (2)

3 μαρούλια 

φρέσκα κρεμμυδάκια 

λίγο σπανάκι κατεψυγμένο

άνηθο

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΥΡΙΤΣΗ6 (2)

Βάζω σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σωτάρω όλα τα χορταρικά μου.

Όταν μαραθούν τα σβήνω με το κρασί.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΥΡΙΤΣΗ7 (2)

Προσθέτω τόσο  νερό ώστε να σκεπάζει τα χόρτα μου.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΥΡΙΤΣΗ8 (2)

Ρίχνω μέσα  τα κεφτεδάκια μου και αφήνω να σιγοβράσουν περίπου 20 λεπτά .

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

120920123661

2 αυγά 

2 μεγάλα λεμόνια 

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΥΡΙΤΣΗ9 (2)

Χτυπάω  πολύ καλά τα αυγά.

Προσθέτω τον χυμό των λεμονιών.

Παίρνω ζεστό ζουμάκι από το φαγητό  και το προσθέτω στα αυγά.

Έχοντας  σβήσει την φωτιά  στην κατσαρόλα  ρίχνω το αυγολέμονο και

κουνάω να πάει παντού η σάλτσα.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΥΡΙΤΣΗ11 (2)

Εγώ πάντα όταν ρίξω το αυγολέμονο το αφήνω να πάρει μια βράση .

Έτσι όταν ξαναζεσταίνεται  δεν κάνει αφρούς .

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΥΡΙΤΣΗ12 (2)

Νοστιμότατο φαγάκι για όλη την οικογένεια..

Όπως βλέπετε ο Ηλίας Καρακυρίτσης το τίμησε δεόντως.

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

Επιμέλεια :Ρένα Κώστογλου
Πρωτότυπη συνταγή- Εκτέλεση συνταγής :Ελένη Καρακυρίτση
Φωτογραφίες :Ελένη Καρακυρίτση
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON