ΤΟΥΡΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Η φράουλα είναι ήδη γνωστή από την εποχή των Ρωμαίων. Όχι όμως ως τρόφιμο αλλά μάλλον ως καλλωπιστικό φυτό.

Οι πρώτες συστηματικές καλλιέργειες της άγριας (για αρχή) φράουλας ξεκινούν το Μεσαίωνα, στην περιοχή των Άλπεων.

Η φράουλα έχει ανά τους αιώνες διασταυρωθεί με πολλές ευρωπαϊκές ποικιλίες αλλά και κάποια άλλα συγγενή είδη.

Το 17ο αιώνα διασταυρώνεται και με το αμερικάνικο είδος, που ευδοκιμούσε κυρίως στη Βιρτζίνια.

Η φράουλα όπως την ξέρουμε σήμερα έχει μια ιστορία που κρατά από το 18ο αιώνα και τους καρπούς της που έφερε ο αξιωματικός του ναυτικού Φρεζιέ από τη Χιλή.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 600 διαφορετικές ποικιλίες του αγαπημένου γλυκού και αρωματικού φρούτου.

http://www.news.gr/gefseis/h-istoria-enos-proiontos/article/158130/fraoyla.html

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

221120127281

ΣΥΝΤΑΓΗ  ΕΔΩ :https://koykoycook.gr/?p=760

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

 

 1 Φάκελος ζελέ φράουλα

1 σφηνάκι λικέρ φράουλα η κεράσι

1 φλιτζάνι ζεστό νερό(όχι καυτό)

1602201527611 (2)

Διαλύουμε το ζελέ στο ζεστό νερό .

Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει προτού αρχίσουμε

να ποτίζουμε τα παντεσπάνια μας.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1701201421312 (2)

4 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής βανίλια

2 φλυτζάνια γάλα φρέσκο

2510201317128

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει..

2510201317130

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε μια δόση κρέμας.

Συνεχίστε με τα υπόλοιπα .

 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ-ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

3 φάκελοι γκαρνί ζαχαροπλαστικής βανίλια

1,1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35%

1 κονσέρβα πολτό φράουλα η φρέσκια σάλτσα φράουλας

κατεψυγμένες η φρέσκιες φράουλες

0601201631017 (2)

Χτυπήστε το Γκαρνί βανίλιας με την κρέμα γάλακτος και καλύψτε την τούρτα.

Βάλτε από πάνω τον πολτό φράουλας και τις ολόκληρες φράουλες.

170720142318 (2)

Βάλτε σε κορνέ την υπόλοιπη κρέμα και στολίστε γύρω γύρω..

170720142319 (2)

Μπορείτε να την διακοσμήσετε και αλλιώς  …

190820142428 (2)

Εδώ ζεστάναμε μαρμελάδα φράουλα και την περάσαμε από λεπτή σήτα ..

Στρώσαμε ένα στρώμα μαρμελάδας πάνω στην τούρτα και την βάλαμε στο ψυγείο.

για 15 λεπτά ..

190820142427 (2)

Μόλις σταθεροποιήθηκε η μαρμελάδα  κάναμε ροζέτες  με σαντιγί και βάλαμε πάνω φράουλες .

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON