ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ(ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙ)

Καημό το είχα να φτιάξω φρέσκια πάστα στο σπίτι !! Όχι με τα χέρια .. αλλά με μηχανή!!

Επιτέλους πριν κάποιες μέρες απέκτησα μια και αυτή η ανάρτηση προήλθε από την πρώτη δοκιμή!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περίπου τα 2/3 αλεύρι Αλλατίνη (1Κgr) για όλες τις χρήσεις
2 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκοι
200 γρ νερό
αλάτι


Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ.

Αρχίζουμε το ζύμωμα.

 

 Πρέπει να κάνουμε μια ζύμη σφικτή.Την κόβουμε σε 5 μπάλες.

 

Περνάμε την μπάλα πρώτα μια φορά για να ανοίξει και ξανά μετά για να λεπτύνει..

Ρυθμίσουμε εμείς πόσο λεπτά θέλουμε τα ζυμαρικά μας.

  

Ανοίγουμε όλες τις μπάλες σε φύλλο και τίς βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο.

Περνάμε τα φύλλα ζύμης από το εξάρτημα που κόβει τα φετουτσίνι.

Εγώ τα έκοψα με μαχαίρι στην μέση για να μην είναι πολύ μακρυά.

Βάζετε σε κατσαρόλα νερό, αλάτι και λίγο ηλιέλαιο να κοχλάσει και ρίχνετε τα μακαρόνια σας.

Ανακατεύετε συνεχώς με πηρούνα για να μην σας κολλήσουν.Βράστε για 10 με 12 λεπτά περίπου.

Όσο πιο λεπτά τα κάνετε τόσο πιο λίγο χρόνο βρασίματος θέλουν..

Στραγγίστε τα σε σουρωτήρι.

Σερβίρετε με σάλτσα μπολονέζ και άφθονο τυρί η όποια άλλη σάλτσα θέλετε!!

Καλή σας όρεξη!!

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON