ΧΟΙΡΙΝΑ ΕΣΚΑΛΟΠ ΜΕ ΡΥΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ !!

Καλημέρα σε όλους!!
Σήμερα μαγείρεψα ένα φαγάκι κυριακάτικο,κρεατένιο μαζί με το αγαπημένο μου ριζότο με μανιτάρια και λευκό κρασί ..
Μου αρέσει αυτός ο συνδυασμός γεύσεων και επειδή νιώθω ότι το καλοκαίρι
δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα, παίζω ακόμα με χειμωνιάτικες γεύσεις..

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

4 ψαρονέφρια κομμένα σε λεπτές φέτες και κοπανισμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας καλό βούτυρο
1 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια
2 φλυτζάνια ρύζι μπάρμπα μπεν
1 ποτήρι άσπρο κρασί
αλάτι-άσπρο πιπέρι

Κόβουμε στην μέση τα μανιτάρια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σωτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια σε βούτυρο και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.

Προσθέτουμε το ρύζι.

Το σοτάρουμε ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το αλάτι και το άσπρο πιπέρι.

Σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε νερό(περίπου 3 φλυτζάνια) να το σκεπάζει.Το αφήνουμε να βράσει.

Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες,τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε διάφανη μεμβράνη.Τα χτυπάμε με μπάτ να μαλακώσουν και να λεπτύνουν.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο και τα σοτάρουμε.

Δεν τα ψήνουμε πολύ για να μείνουν μαλακά.

 

Σερβίρουμε με το ριζότο μας.

Συνοδεύουμε με παγωμένο λευκό κρασί< Ψηλές κορφές> Σάμου.

 ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON