ΓΛΑΣΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Ανάλογα με το γλυκό που θέλετε να στολίσετε επιλέξτε πόσο σφιχτό η αραιό γλάσο θέλετε.

Ένα αραιό γλάσο, για παράδειγμα, είναι κατάλληλο  κέικ η βασιλόπιτες  άλλα όχι για μπισκότα.

Για χρωματιστό γλάσο προσθέστε  χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Για  γεύση προσθέστε στο γλάσο βανίλια η ότι άλλο άρωμα θέλετε.

ΥΛΙΚΑ –ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 ασπράδι αυγού

χυμό από 1 λεμόνι

2,1/2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη

9 κουταλιές της σούπας νερό

2 βανίλιες

χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

σε περίπτωση που θέλετε να το κάνετε άλλο χρώμα

Χτυπήστε  το ασπράδι με τον χυμό λεμονιού στο μίξερ.

Ρίξτε την μισή άχνη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

Σιγά σιγά προσθέστε και την υπόλοιπη άχνη.

Ρίξτε την βανίλια.

Ρίξτε κουταλιά κουταλιά το νερό για να έχετε  ένα γλάσο που στέκεται πάνω στο κέικ.

Αν το θέλετε γλάσο βγεί πιο σφικτό προσθέστε και άλλη άχνη και μην βάλετε καθόλου νερό.

Μπορείτε αντί για βανίλια να το αρωματίσετε με ότι άρωμα θέλετε.

0401201420736

  161120127047

Χρησιμοποιήστε σαν επικάλυψη το γλάσσο για κάπκεικ, κέικ και στην βασιλόπιτα.

3112201426633-2

Αν το φτιάξετε πιο σφικτό χρησιμοποιήστε το (με λεπτό κορνέ) για να κάνετε όμορφα σχέδια πάνω σε γλυκά.

Χρησιμοποιήστε το σαν κολλητική ουσία σε διάφορες γλυκές κατασκευές.

(Χριστουγεννιάτικα δένδρα, αστεράκια κλπ.).

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON