ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1 φλυτζανι τυρί Φιλαδέλφεια
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
4 αραβικές πίτες
8 φέτες (200 γρ) καπνιστό σολωμό
1 μικρο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
Αλάτι και πιπέρι

 

Ανακατέψτε το τυρί ( να είναι μαλακωμένο)με τον άνηθο και το ξύσμα σε ένα μπώλ.

Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.

 Αφήστε τις πίτες να αποψυχθούν και να μαλακώσουν καλά.

 Αλείψτε λίγο από το μείγμα πάνω σε κάθε πίτα, αφήνοντας κενό ένα πόντο γύρω γύρω.

 Στρώστε από πάνω φετούλες σολομού.

Απλώστε μερικές φετούλες κρεμμύδι.

 Τυλίξτε σε ρολλάκια.

 Μπήξτε οδοντογλυφίδες για να μην σας ανοίξουν και κόψτε σε φέτες.

 Βάλτε τα σε πιατέλα και φτιάξτε 2-3 τριανταφυλλάκια σολομού

στο μέσον για διακόσμηση.

 Ιδανικό έδεσμα για κρύο μπουφέ..

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON