ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

200 γρ τριμμένη παρμεζάνα η κεφαλοτύρι η γραβιέρα

1 Φάριν απ (όσο σηκώσει για να γίνει μια τρυφερή ζύμη)

75 γρ μαργαρίνη η βιτάμ

μισό κουταλάκι αλάτι

άσπρο πιπέρι

2 αυγά

1 κρόκο αυγού για το άλειμμα

Σουσάμι

 

Βάζετε το μισό αλεύρι σε ένα μπώλ και ρίχνετε μέσα το βιτάμ .

 Το τρίβετε με τα χέρια σας για να ψιχουλιάσει.

Προσθέτετε τα αυγά,το αλάτι, και το άσπρο πιπέρι.

 Μετά ρίχνετε το τυρί και ζυμώνετε .

Προσθέστε αλεύρι αν χρειάζεται μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αν σας πέσει παραπάνω αλεύρι ρίξτε λίγο γάλα .

Ανοίγετε φύλο και κόβετε λεπτά μπαστουνάκια(λωρίδες , σαν το δάκτυλο σας

σε μάκρος και πλάτος) η τα κόβετε με κουπάτ σε ότι σχήμα θέλετε όπως κάναμε

εμείς εδώ.

Τα αλείφετε με τον κρόκο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο 180C για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

 Μπορείτε αν θέλετε πριν τα ψήσετε να ρίξετε από πάνω άσπρο σουσάμι η μαυροκούκι .

Προσέξτε γιατί γίνονται γρήγορα .

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

  

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON