ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
200 γρ τριμμένη παρμεζάνα η κεφαλοτύρι η γραβιέρα
1 Φάριν απ (όσο σηκώσει για να γίνει μια τρυφερή ζύμη)
75 γρ μαργαρίνη η βιτάμ
μισό κουταλάκι αλάτι
άσπρο πιπέρι
2 αυγά
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Σουσάμι
Βάζετε το μισό αλεύρι σε ένα μπώλ και ρίχνετε μέσα το βιτάμ .
Το τρίβετε με τα χέρια σας για να ψιχουλιάσει.
Προσθέτετε τα αυγά,το αλάτι, και το άσπρο πιπέρι.
Μετά ρίχνετε το τυρί και ζυμώνετε .
Προσθέστε αλεύρι αν χρειάζεται μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αν σας πέσει παραπάνω αλεύρι ρίξτε λίγο γάλα .
Ανοίγετε φύλο και κόβετε λεπτά μπαστουνάκια(λωρίδες , σαν το δάκτυλο σας
σε μάκρος και πλάτος) η τα κόβετε με κουπάτ σε ότι σχήμα θέλετε όπως κάναμε
εμείς εδώ.
Τα αλείφετε με τον κρόκο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο 180C για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Μπορείτε αν θέλετε πριν τα ψήσετε να ρίξετε από πάνω άσπρο σουσάμι η μαυροκούκι .
Προσέξτε γιατί γίνονται γρήγορα .
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)