ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
1 αυγό
1 φλυτζάνι γιαούρτι
1 φλυτζάνι βιτάμ λιωμένο
μισή κουταλιά σούπας αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
300 γρ λευκό τυρί Σάμου η φέτα
1 ασπράδι
άσπρο πιπέρι
4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι για το άλειμμα
Βαλτε σε ένα μπώλ το γιαούρτι , το αλάτι και το αυγό.
Λιώστε το βιτάμ και προσθέστε το. Ανακατέψτε.
Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι .
Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια μαλακή ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Ψιχουλιάστε σε ένα μπώλ το τυρί. Προσθέστε το πιπέρι,το ασπράδι και την κρέμα γάλακτος.
Ανοίξτε σε λεπτό φύλλο την ζύμη σας. Πάντα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Είναι καλύτερα να την χωρίσετε σε 2 μέρη.
Κόψτε με ένα ποτήρι την ζύμη σας σε στρογγυλά κομμάτια ..
Βάλτε μισό κουταλάκι γέμισης στο κέντρο και κλείστε το τυροπιτάκι πιέζοντας γύρω γύρω
τις άκρες του . Αλείψτε τα με τον κρόκο του αυγού.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 c.
Στρώστε χαρτί ψησίματος στα ταψάκια σας.
Ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να κάνουν < πάτο >.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)