ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(7-8 μερίδες)
1/3 φλυτζανιού φασόλια μαυρομάτικα
1/3 φλυτζανιού φακές ψιλές
1-3 κλωνάρια σέλερυ κομμένο σε κομματάκια
2 καρότα σε κυβάκια
2-3 πατάτες σε κυβάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 πανσέτες χοιρινές με αρκετό λίπος κομμένες σε κυβάκια
Λίγο σπορέλαιο για το σοτάρισμα
μισό φλυτζάνι αρακά
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ Μεταξά.
1 κύβο ζωμό βοδινού η λαχανικών
μισό φλυτζανι κουσκουσάκι της Misko η ότι άλλο ζυμαρικό προτιμάτε
αλάτι
μαύρο και άσπρο πιπέρι
Βάλτε τις φακές και τα μαυρομάτικα φασόλια να βράσουν μόνα τους σε μια κατσαρόλα.
Σωτάρετε τις πανσέτες να πάρουν χρώμα με το δικό τους λίπος..
Προσθέστε όλα τα λαχανικά εκτός από τον αρακά μέσα στον τηγάνι με την πανσέτα
συν λίγο σπορέλαιο για να μαραθούν και να πάρουν γεύση από το χοιρινό…
Σβήστε με το κονιάκ και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ του .
Αφού βράσουν τα φασόλια και οι φακές χύστε το νερό τους..
Ρίξτε όλα τα σοταρισμένα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα με τα όσπρια.
Συμπληρώστε αρκετό ζεστό νερό να τα σκεπάσει και ρίξτε μέσα τον κύβο..
Προσθέστε και τον αρακά .
Μετά από λίγο όταν και ο αρακάς είναι σχεδόν έτοιμος και τα λαχανικά
σας μαλακωμένα ρίξτε το κουσκουσάκι , το αλάτι και τα πιπέρια.
Αφήστε τα να βράσουν μέχρι να φουσκώσει το ζυμαρικό..
Σερβίρετε με μπόλικο ψωμάκι και γραβιέρα Σάμου .
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)