ΥΛΙΚΑ-EKTEΛΕΣΗ
2 μικρά κουνουπίδια
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
αλάτι -άσπρο πιπέρι
αλεύρι Φάριν απ,όσο πάρει για να γίνει ένα (καλά)πηχτός χυλός
Τριμμένη γραβιέρα Σάμου
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Βράστε το κουνουπίδι σας με λίγο αλάτι ( όχι πολύ) τόσο ώστε να κρατάει λίγο..
Βάλτε το σε τρυπητό να στραγγίσει καλά.
Κόψτε το με ένα μαχαίρι κομματάκια.
Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και προσθέστε αλάτι και άσπρο πιπέρι.
Ρίξτε σταδιακά αλεύρι χτυπώντας συνεχώς με ένα πηρούνι μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός ..
Ρίξτε μέσα το κουνουπίδι.
Ζεστάνετε καλά το λάδι στο τηγάνι σας.
Με μια μεγάλη κουτάλα πάρτε μείγμα και ρίξτε το στο τηγάνι.. Σαν μικρή τηγανίτα..
Να μην είναι χονδρή γιατί δεν θα τηγανιστεί καλά μέχρι άμεσα.
Στρώστε το έτσι ώστε να είναι ίσο και ισοπαχές με ένα πηρούνι.
Χρησιμοποιήστε 2 πιρούνια για να το γυρίσετε να τηγανιστεί και από την άλλη μεριά.
Βάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί να αφήσουν τα λάδια τους ..
Πασπαλίστε με τριμμένη γραβιέρα..
Τρώγονται ζεστά .
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)